LADEN

Typ om te zoeken

Uranium aandelen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Uranium aandelen

uranium

Er zijn enkele ‘waarheden’ voor uranium aandelen. Waarheden die interessant zijn, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat u de aandelen nu moet kopen.
Eén zo’n waarheid is dat er geen sector is die fundamenteel zo interessant is!
U leest het goed. Dit is fundamenteel gezien een enorme inkopper. Er is een jaarlijks tekort en er is steeds meer uranium nodig terwijl de productie eerder afneemt dan toeneemt.
Kernenergie wordt als prachtig alternatief gezien voor duurzame energie, er wordt dan slechts aan één belangrijk onderdeel voorbijgegaan… Er is te weinig uranium productie zodat de kerncentrales over enkele jaren zwaar moeten gaan concurreren op prijs omdat ze hoger zullen moeten bieden voor het benodigde uranium.
Misschien is dat dan ook wel de reden dat aanbieders van kernenergie niet zo interessant gevonden worden. Misschien is het ook de reden dan uraniummijnen nu nog niet interessant gevonden worden.
Een andere waarheid is namelijk dat uraniummijnen fundamenteel zwaar ondergewaardeerd zijn. Als we de verwachte vraag tegenover de aanwezige productie capaciteit zetten, dan worden het gouden tijden voor de uraniummijnen…
Ergens in de toekomst.
Nu nog niet, want nu zijn ze nog altijd uranium aan het weggeven om maar omzet te maken.
Ergens in de toekomst gaat er ergens ineens het licht aan en dan ineens is er geen uranium meer te krijgen. Welke prijs er dan ook geboden wordt, er wordt niets geleverd. Tot dat moment vecht iedereen zich arm om maar omzet te maken.
Het is onbegrijpelijk dat het zo werkt, maar het is wel de realiteit.
Hoeveel geduld heeft u?
Hoeveel verlies bent u bereid onderweg op papier te realiseren? Eén van de aandelen stond een 1o0 maanden geleden nog op 1,60. Nu is er nog slechts 060 van over. Vorig jaar was het PRECIES hetzelfde verhaal!
Eén van de grootste uraniummijnen stond negen jaar geleden boven de $40. Nu op $8.
Het verhaal was in 2011 ook fundamenteel hetzelfde. Kerncentrales bouw je niet in een jaar en uraniummijnen komen ook niet in een jaar op. Het verhaal is fundamenteel kraakhelder.
De idioterie van deze sector echter ook. Het is onbegrijpelijk dat deze mijnen nog altijd proberen de concurrentie te slim af te zijn door voor een lagere koers uranium te verkopen.
Ja, het is bijzonder interessant allemaal, maar er is nog GEEN ENKEL TEKEN dat de kentering in de markt er al is.
Al is een aandeel gezakt tot 8 het kan nog altijd meer dan halveren. Dat houdt in dat ook je investering van nu nog kan verdampen. Gelijk hebben, gelijk krijgen, geen sector waar dit zo belangrijk gebleken is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *