LADEN

Typ om te zoeken

Opties, geef me opties

Beleggers Nieuws Opties

Opties, geef me opties

Wat als… de beurs straks stijgt, de beurs straks daalt, de beurs blijft liggen? Opties geven u de nodige opties.
Ze geven u de mogelijkheid te profiteren, met hefboom, van een trend, maar ze geven ook de mogelijkheid juist in te zetten op geen enkele verwachting.
Op dit moment zien we dat de beurs momentum verloren heeft. Na het herstel van de koers is er nu stagnatie.
Een mooi moment voor geschreven Call opties. De vraag is hoe u uw investering kunt verkleinen EN uw risico in de hand houden. Daartoe zijn er met opties heel veel mogelijkheden.
Stel even, we denken dat de AEX de stijging wel even gehad heeft.
In dat geval kan je als belegger net boven de weerstand Call opties schrijven.
We zien de AEX nu rond 466. De echte eerste technische weerstand is de gap die half november werd gevormd. Deze ligt op 490. Wil je dus meer zekerheid, dan moet je de 490 schrijven. Dat leverde gisteren bij de opening nog 3 euro en tien minuten later 2,80 op voor de december serie. Helaas is er wel meer dan 5000 euro aan margin voor nodig. U kan die margin verlagen door er boven een Call te kopen. Bijvoorbeeld de Call dec 500. Dat was bij de opening nog te doen voor 1,30. De vraag is nu, of 1,50 tot 1,70 genoeg is. Met de aankoop gaat de margin per setje enorm omlaag tot onder de 900 euro.
U kan natuurlijk ook besluit om meer risico te gaan lopen. Met de 490 heeft u de bescherming van de technische gap. Maar als de beurs inderdaad nu vermoeidheidsverschijnselen vertoond, dan zou u ook kunnen overwegen te kijken naar de december 480.
De premies lagen gisteren om 09:18 op 5,45 en 2,70. De AEX stond toen op 465,31.
Iedereen moet daar zelf een keuze in maken. Je blijft een margin houden. Deze is nu echter slechts ongeveer 800 euro geworden en dat scheelt nogal. U kan dan met dezelfde 5000 euro ineens 6 posities innemen.
U moet wel uw risico in de gaten houden. Stel even, de AEX knalt ineens weer omhoog. Uw maximale verlies is het verschil tussen de twee uitoefenprijzen, minus wat u aan premie al verkregen heeft. Dat is dan dus in het voorbeeld (als het u tegen die prijzen gelukt was) 725 euro per setje. Het kan onderweg iets meer zijn als de premie ongunstig uitvalt. Maar zo ver moet u het niet laten komen. als de AEX bij 478 is gekomen, raad ik aan de positie aan te passen.
U kan overwegen naar januari door te rollen. Bijvoorbeeld gekochte 490 en geschreven 500. U zit dan weer ‘achter’ de gap weerstand en weer even iets veiliger.
U kan natuurlijk ook kijken of u de positie gunstig kan sluiten. Het ligt er aan hoe snel de AEX gestegen is. Als het al meer dan een week duurde kan de koers al genoeg uw richtring opgelopen zijn om interessant te kunnen sluiten en de winst te pakken.

presentr950x200

Wilt u meer over opties leren? De basiscursus wordt op 15 december in Best gegeven. Kijk hier voor meer informatie. http://www.optiecursus.com/beginnerscursus.html

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *