LADEN

Typ om te zoeken

Onzekerheid over de goudprijs

Beleggers Nieuws Goud

Onzekerheid over de goudprijs

Ik verbaas me er over dat er in de markt zo veel onzekerheid is over de goudprijs.
Het is net alsof niemand weet dat de goudprijs in principe ook gewoon een wisselkoers is.

Een wisselkoers die net als de andere muntkoersen gemanipuleerd wordt door de centrale banken.
en op dit moment zijn de reguliere fiat munten zo zwak, dat de westerse centrale bankiers massaal goud ook onderuit halen omdat het pertinent geen alternatief mag zijn voor hun wegvallende munten.
Het is zonneklaar dat een keuze voor goud een ramp zou worden voor de waarde van de dollar en euro. Dat dus echt alles wordt gedaan om goud in diskrediet te brengen wekt bij mij geen verbazing. Ook kan ik er niet wakker van liggen dat de goudprijs nu dus onder druk staat.
Het lukt ze, zolang ze de zaak onder controle hebben. Maar niemand zal ontkennen dat de kans dat het uit de hand gaat lopen steeds groter wordt. Immers nemen overheidsschulden nog altijd toe. Misschine minder hard dan voorheen, maar er is nog altijd een toename van schulden.
Ook is er een valutaoorlog gaande. Iedere munt probeert minder waard te worden dan de andere munt.
Het is dus slechts wachten op onzekerheid.
Zodra die toeneemt, zal de opwaartse druk op de goudprijs toenemen. de westerse centrale banken zullen terugvechten, maar ik ben er van overtuigd dat de mensheid toch weer voor goud als veilige haven gaat kiezen. dat doen ze al 3000 jaar. This time different? No way!

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *