LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 juli 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 juli 2019

marktbeeld, nieuws

Bam heeft gisteren een winstwaarschuwing gegeven. In een beursdag tijd is de koers van 4 naar 3 gedaald.

De uitleveringswet in Hong Kong is van de baan. De enorme protesten hebben dus zo waar resultaat gehad.

Wordt Dijsselbloem de volgende topman van het IMF? Bloomberg is er van overtuigd. Ze noemen echter ook de namen van Mark Carney en Kristalina Georgieva. In feite de enige drie personen die logischerwijze in beeld zijn vanwege hun huidige of vorige functies.

Het aandeel Deutsche Bank is gisteren meer dan 6% in waarde gedaald. Dit na de bekendmaking van de forse reorganisatie.

Er is een handelsakkoord gesloten met enkele Zuid Amerikaanse landen. Er is maar liefst twintig jaar over onderhandeld. Twistpunten blijven de lagere standaarden waarmee boeren in Zuid Amerika werken. Dat moeten ze aanpassen, maar gaan ze dat ook doen?

In Nederland krijgen de 89.000 medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg een prachtige 8,9% loonsverhoging. Een goede zaak.

Turkije zet de wapenaankoop van Russische raketten door. Dit brengt het land in conflict met de rest van de NAVO landen. De vraag is waarom Turkije juist nu deze stap zet. Blijkbaar doen ze het er om. De vraag is natuurlijk wat het land denkt te winnen door in conflict te komen met de rest van de NAVO.

De varkenspest in China zorgt er voor dat steeds meer varkensboeren overstappen op soyabonen als voer in plaats van restafval dat ze tot op heden aan hun varkens gaven. China heeft gedreigd om minder Amerikaanse soyabonen te importeren, maar door deze trend zal dit een lastige zaak gaan worden.

Een onderzoek van Christopher Balding toont aan dat verhoudingsgewijs veel middenkader van Huawei links met het militaire apparaat van China heeft. Dit voedt de geruchten dat er wel degelijk gevaar is rondom Huawei producten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *