LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 juli 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 juli 2023

 • Cathie Wood maakte bekend dat ze haar aandelen Tesla verkoopt en nu aandelen Meta koopt… Dit lijkt steeds meer een pump and dump praktijk te gaan worden. Ze weet dat ze zwaar gevolgd aat worden en winst is al snel een garantie en vervolgens er weer snel uit…
 • Jeff Bezos, de voormalige CEO van Amazon,is schathemeltje rijk. Hij heeft naar schatting 153 miljard dollar aan bezittingen. Toch huurt hij een huis. Blijkbaar kan zelfs hij geen te koop staand huis vinden.
  Hij huurt nu een optrekje voor maar liefst 600.000 dollar per maand.
  Ik kan alleen maar zeggen, ik hoop dat hij er in verdwaald. 🙂
  Hij is net zo rijk als de grote koningen van enkele eeuwen geleden, maar nu met alle luxe van nu. 600.000 dollar per maand en er niet wakker van liggen. Dan ben je rijk. Wat mij betreft zo zonde van het geld, maar als je zo rijk bent al hij is, dan boeit het blijkbaar niets meer.
 • Shell-topman Wael Sawan vindt het verlagen van de olie- en gasproductie gevaarlijk en onverantwoord. Gezien het verbruik in de wereld heeft hij volledig gelijk. Als er een koude winter komt, dan zal fossiele energie wel weer eens heel duur kunnen gaan worden.
 • Pepsico, Mondelez en Mars zijn in Rusland actief gebleven en zien hun omzet daar nu flink stijgen. In het westen zien we in sommige landen al boycots tegen deze bedrijven ontstaan. Hun winst in Rusland nam toe omdat ze meer verkochten, terwijl ze veel minder adverteerden. Ook hebben ze de prijzen flink omhoog gegooid. Een nadeel voor ze is de huidige val van de roebel.
 • Een aantal topmanagers van Binance heeft de onderneming verlaten. Het bedrijf is nu ook niet meer in België en Nederland actief. Autoriteiten leggen het bedrijf op veel plekken beperkingen op, of verbieden het zelfs totaal.
 • De rechtszaak in Engeland tussen Microsoft en de Engelse staat begint een beetje gênant te worden. De Engelse staat is niet in staat om goede juristen op de zaak te zetten. Microsoft wel en die juristen laten de vertegenwoordigers van de Engelse staat alle hoeken van de rechtszaal zien.
 • Gisteren mocht ik een vriendengroep uit Maarssen ontvangen. Een presentatie over Detroit, daarna een presentatie over het idee achter mijn tuin en uiteindelijk een lunch. Was ook voor mij een keer eens iets anders. Wel heel leuk.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *