LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 oktober 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 oktober 2018

De nieuwe NAFTA overeenkomst is doorgerekend en het lijkt erop dat de VS ter waarde van maximaal 70 miljoen dollar aan toezeggingen heeft gedaan. De rest van de pijnpunten is opgeschoven en dus helemaal niet aan bod gekomen. Trump helemaal blij en Canada kan zich weer richten op belangrijkere zaken, waaronder de belangrijker wordende relatie met China.
– De beoogde opperrechter in de VS wordt niet verdacht van verkrachting, maar ‘slechts’ van aanranding. Hij was volgens de vrouw in kwestie te dronken om meer voor elkaar te krijgen.
– Nederland kent 320.000 werkende armen. Mensen die ondanks hun werken niet rond kunnen komen en daarom in armoede leven. Het komt neer op 4,6% van alle werkenden. Bijna de helft van die armen is ZZP’er.
– Tomtom heeft nieuwe deals met BMW en Peugeot (PSA) gesloten.
– Amazon heeft het minimumloon voor haar medewerkers in het VK en in de VS verhoogd. In de VS wordt het nu 15 dollar per uur. In het VK wordt het omgerekend 10,50 dollar. (9,5 pond) Amazon heeft aangegeven dat ze op dit vlak de leiding wilden nemen, in feite zoals Ford dat ooit ook deed en daarmee de middenklasse in de VS creëerde. Bernie Sanders heeft een maand geleden de Bazos act geïntroduceerd. Deze wet is vernoemd naar de CEO van Amazon en gaat over werkgevers die hun medewerkers te weinig betalen terwijl ze zelf schandalig rijk zijn. Bezos heeft zich dat aangetrokken.


– De Amerikaanse belastingdienst gaat nog eens kijken naar hoe Trump aan zijn vermogen is gekomen. Volgens de New York Times zijn er duidelijke aanwijzigen dat hij veel meer geld van zijn ouders gekregen heeft dan is gemeld bij de belastingdienst.
– In India dreigt de Rupee volledig weg te vallen. Het volgende land dat het gevaar loopt dat inflatie ineens hyperinflatie gaat worden.
– Aston Martin heeft net de IPO prijs bekend gemaakt. 19 pond per aandeel wordt het.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *