LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 februari 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 februari 2021

  • Gisteren een bloedrode dag voor de x10 portefeuille. De Dow Jones index sloot hoger, maar van alle portefeuille aandelen steeg er slecht één in koers.
  • Albert Heijn is het zat dat leveranciers alle problemen maar op Corona gooien en geeft iedereen die niet op tijd de afgesproken hoeveelheid levert een boete van 80% van de orderwaarde. Afgelopen moet het zijn met de slappe excuses dat je bedrijf bijna plat ligt omdat mensen voor de zekerheid ziek thuis zitten. Albert Heijn heeft de connectie met de rest van de wereld een beetje verloren. Consumenten kunnen de leveranciers helpen door gewoon minder bij die winkel inkopen te doen.
  • In de VS is het officiële aantal Corona doden nu de 500.000 gepasseerd.
  • Horeca vereniging KHN stapt naar de rechter. Ze zijn de lock down nu helemaal zat. Het punt is, ze kunnen wel winnen, maar dan veranderen politici met een spoedwet de regels weer en ben je nog nergens. Hier helpt slechts één ding tegen en dat is dat het volk massaal zegt dat de autoriteiten er maar in moeten stikken. Maar… Dan moet je wel accepteren dat er meer corona doden te betreuren zullen zijn. Die zijn zichtbaar. De zelfmoorden en psychische problemen zijn niet zichtbaar.
  • Aegon overweegt haar Aziatische activiteiten (Transamerica) te verkopen. De verkoop zou zo’n 700 miljoen dollar moeten opleveren.
  • Lucid Motors komt naar de beurs. Dit zal gebeuren via de SPEC route. De beursgang zou Lucid zo’n 4,4 miljard dollar aan cash moeten opleveren. Het bedrijf wordt in één klap dan 24 miljard waard. De gekte is wat mij betreft vrijwel compleet.
  • HSBC wil de komende jaren 6 miljard investeren in Azië. Het bedrijf behaalde een rendement op eigen vermogen van slechts 3,1%.
  • De goudprijs herstelde gisteren iets, hetgeen direct terug te zien was in de koersen van goudaandelen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *