LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 november 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 november 2018

brexit

– Gek genoeg heeft slechts een klein aantal mensen de kans gegrepen om tegen verzendkosten een prachtig motiverend boek over JP Barnum te verkrijgen. Het is een aanrader. Kijk hier.


– IAMGold heeft in Suriname een probleem met 1000 stakers. Afgelopen september is er met een bond een afspraak gemaakt, maar blijkbaar was het niet goed genoeg. Tegen de gemaakte afspraken in heeft de bond haar leden opgeroepen te gaan staken. De onderneming heeft nu de mijn gesloten en keert nu dus ook geen lonen uit. Het aandeel stond intraday ruim 5,5% lager.
– Wat gaat de olieprijs de rest van het jaar doen. Wie het goed weet te voorspellen kan rijk worden. Ik zou er echter voorzichtig mee zijn, want de belangrijkste spelers zijn de Saoedies en die brengen menigeen om met hun beleid. De Saoedies willen productie beperking om de prijs op te drijven. De VS wil dat juist niet, want die hebben geen voordeel van een veel hogere olieprijs. Ondertussen is de olieprijs de laatste weken bijna 20% gedaald. Dat ze die prijs dus omhoog willen hebben, dat is vrij duidelijk. Dat de Saoedies over hun productie liegen ook. Dat maakt dat een serieuze voorspelling moeilijk is. Ik hou het op een olieprijs van 70 dollar eind december.
– Volgens analisten vallen de verkoopaantallen van de iPhone nu vies tegen en ze vallen over elkaar om de verwachtingen over Apple neerwaarts bij te stellen.
– De enorme bosbrand in Paradise California is volgens bewoners veroorzaakt en verergerd door hun elektriciteitsbedrijf. Een kortsluiting zou de brand veroorzaakt hebben. PG&E is beursgenoteerd en verloor gisteren bijna 22% aan waarde naar aanleiding van de rechtszaak die getroffen bewoners aangespannen hebben.
– Warren Buffett heeft zijn posities in Apple, Goldman Sachs en Bank of America vergroot. Vooral op Apple heeft hij de laatste dagen fors ingeleverd. Het aandeel Apple stond enkele weken geleden nog rond 222 en nu rond 187.
– Er is een voorlopige Brexit deal. De deal is in feite dat de Engelsen meer tijd krijgen om hun zaakjes op orde te krijgen. Ze blijven lid van de EU, maar zonder zeggenschap.

brexit
– Gisteren onverwachts een forse daling voor bitcoin. Er ging bijna 10% van de waarde af.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *