LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 april 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 april 2022

  • Gisteren zijn alle vestigingen van Office Centre definitief gesloten. De site gaat onder een nieuwe eigenaar wel door.
  • Putin heeft aangegeven dat hij alles zal doen om Trump weer president van de VS te laten worden. Ondertussen neemt de populariteit van Trump in de VS behoorlijk af. Zijn ondersteuning van Dr. Oz wordt hem door veel volgers niet in dank afgenomen.
  • Het is Oekraïne gelukt het door hen meest gehate oorlogsschip van de Russen eindelijk tot zinken te brengen. Volgens Oekraïne werd het schip met twee raketten geraakt en volgens Al Jazeera is het schip ondertussen al gekapseisd.
  • Rotterdam gaat haar haven pas na Pasen sluiten voor Russische schepen… Verwachten ze nog een belangrijke lading?
  • Veolia gaat een energiecentrale bouwen die werkt op ijzerschaafsel en roest. De centrale moet een capaciteit van 5 megawatt gaan krijgen. Waar ik dan over twijfel is hoeveel het kost om dat ijzerpoeder te verkrijgen. Immers, moet het oude ijzer waar het uit voortkomt ook omgesmolten worden. Hoe schoon en effectief is dat?
  • Oekraïne snel lid van de EU? Wat mij betreft niet. Het land was voor 24 februari pertinent niet ver genoeg in haar proces. Het was één corrupte bende… Dat is door de oorlog niet ineens anders geworden. Griekenland leerde ons dat het niet verstandig is een land te snel lid te laten worden. Die fout moeten we niet nog een keer gaan maken.
  • De beruchte Russische hackersgroep Conti blijkt in feite gewoon een bedrijf te zijn met bonussen voor succesvolle hackers en een ‘werknemer van de maand’ verkiezing. Sommige werknemers van het bedrijf weten niet eens wat het bedrijf in feite doet. Hoe weten we dit alles? Het bedrijf is nu zelf gehackt en geheime bedrijfsdocumenten zijn nu in handen van de FBI.
  • Het was gisteren een mooie beursdag. Vooral uranium en grondstoffen deden het goed. Ook elektrische auto makers waren allemaal flink hoger.
  • Een aandeelhouder van Alleghany heeft een rechtszaak aangespannen om de overname door Berkshire Hathaway tegen te houden. In zijn ogen is er veel te veel onduidelijk gebleven rond deze overname. Hij eist openheid van zaken.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *