LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 mei 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 mei 2022

 • Volgens de FDA moet de VS Covid-19 vanaf nu gaan zien als een griep.
  Als we dat doortrekken, dan is vaccineren en toegang tot landen weigeren zonder vaccinatie dus vanaf nu ook waanzin en vasthouden aan achterhaalde beelden.
 • Rusland haalt flink wat eenheden terug uit Syrië en wil die ervaren eenheden nu in Oekraïne in gaan zetten. In feite zijn het de laatste ervaren soldaten die Rusland nog heeft. Er blijkt toch wel enige vorm van wanhoop uit.
  Die wanhoop bleek ook wel uit de matte speech van Putin. Uiteraard lag de oorlog volgens Putin niet aan Rusland. Uiteraard strijdt Rusland tegen de nazi’s. Het was echter een afstandelijke speech en geen escalatie van de huidige oorlog.
 • De beurzen in de VS staan door de aanhoudende dalingen op het laagste niveau van 2022.
 • Streaming bedrijven zagen hun aandelen flink dalen de laatste tijd. Netflix bijvoorbeeld kende een hoogste koers van bijna 700 dollar en staat nu onder de 175. De fantasie is er uit. Beleggers zien eindelijk de reality show er achter.
 • Bij Siemens rolde deze week de eerste waterstof trein van de productielijn. Een goede stap voor de inzet van waterstof als brandstof. Ook in Nederland is er nog altijd 572 kilometer spoor zonder bovenleiding. Daar rijden nu 100 dieseltreinen op.
 • Hoe kan je het bemanningstekort in vliegtuigen oplossen? Easyjet haalt zes stoelen uit de vliegtuigen, zodat ze ook met een bemanningslid minder mogen vliegen. Een andere oplossing is een beter arbeidsvoorwaardenpakket te bieden, of zeg ik nu iets heel geks?
 • Nadat eerst online winkelen via de Coronamaatregelen enorm gepromoot werd, gaat het Nederlandse kabinet nu 100 miljoen uitgeven om consumenten weer naar winkels te lokken. Het geld komt in de vorm van subsidies voor renovaties in stad- en winkel centra.
 • Kent u Orpea? Het is een aanbieder van verzorgingstehuizen. Ik maakte er een video over. Kijk hier:
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *