LADEN

Typ om te zoeken

Zonne-energie

Laatste Nieuws

Zonne-energie

Eén van mijn bewuste portefeuille keuzes is zonne-energie geworden. Ik heb in de Global Energie Newsletter heel bewust een positie genomen in de grootste leverancier van zonnepanelen ter wereld. Ik noemde het recent al ‘mijn beste aandeel’. Toen was dat nog op een koers die op verlies stond, nu is de winst in korte tijd al opgelopen tot 78%. Ik moet onderhand naar een ander ‘beste’ aandeel, want hoeveel verder kan zo’n aandeel in zo’n korte tijd nog stijgen.
Structureel zit zonne-energie goed. Denk daarbij verder dan alleen maar panelen voor op het dak. We gaan ook toe naar jassen die zonne-energie opvangen, om telefoons, PDA’s en MP3 spelers op te laden. We gaan naar hybride auto’s die een deel van hun energie via zonne-energie opvangen, maar het leeuwendeel zal toch gaan naar gebouwen als huizen en kantoren die in de toekomst energie neutraal moeten gaan worden.
Daarom denk ik dat de toekomst in zonne-energie ligt, we kunnen er simpelweg niet omheen.
De olieprijs net onder de $100 is een mooie stimulans.
Volgens de gevestigde denkbeelden zal zonne-energie nooit meer dan een paar procent van de totale energie behoefte kunnen opvangen. Ik denk dat uiteindelijk de zon de voornaamste energiebron voor de mensheid zal gaan worden. Ze is van alle energiebronnen de meest betrouwbare. Zeker als we het boven de wolken, dus in de ruimte, kunnen opvangen en dan naar de aarde sturen. Dat zou nog eens een mooie oplossing zijn.

Beleggen in Energie aandelen kan via/met www.globalenergynewsletter.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *