LADEN

Typ om te zoeken

Beleggingsstrategie (2)

Laatste Nieuws

Beleggingsstrategie (2)

Gisteren in de nieuwsbrief de ‘koop hoog, verkoop hoger’ strategie. Vandaag ’tegen de meute in’.
Zijn de koersdalingen terecht? Moet ik de markt verlaten? Om bij de eerste te beginnen, als een aandeel een K/W van boven de 20 heeft en amper groeit, dan is de huidige koersdaling terecht. Moet u de markt verlaten? Nee, maar misschien wel die te dure aandelen. Wat u dan met dat vrijgekomen geld zou kunnen doen, is juist bewust in de goedkope aandelen stappen
U moet voorkomen dat u ‘met de meute mee’ aan het handelen bent. U bent dan namelijk niet alleen duur uit, maar de meute heeft ook vrijwel altijd ongelijk. We kunnen namelijk niet allemaal bovengemiddelde winsten halen. De meute moet verliezen, zodat de kleinere groep gelukkigen die winsten kan halen. Daarom heeft de meute ongelijk. ALLES wordt nu verkocht. Ook de prachtige aandelen die nu al goedkoop zijn.
Na een correctie herstellen de laag gewaardeerde aandelen het eerste. Beleggers die steeds weer kiezen voor de hype aandelen, voor die aandelen die in de brede pers genoemd worden als tips en die instappen als iedereen dat doet en uitstappen als ook iedereen dat doet, die verliezen vaak geld of presteren ondergemiddeld. Het KAN niet anders. Als de grote groep immers de bovengemiddelde winsten zou halen, dan moeten een paar beleggers enorme vermogens verliezen. EN DAT DOEN ZE NIET.
Kijk dus eens wat U aan het doen bent en ga bewuster beleggen. Er is meer dan alleen tegen de meute in beleggen, maar als u weet waarom dat lucratief is en om welke reden dat is, kunt u zich wapenen tegen onrendabel lemmingen gedrag.

www.trendbelegger.nl

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *