LADEN

Typ om te zoeken

Ze willen wel voor mij beleggen

Laatste Nieuws

Ze willen wel voor mij beleggen

Zeg Tom, ik werd gebeld door een firma uit het buitenland. Als ik 25.000 euro stort, dan willen ze dat wel actief voor me beheren en naar verwachting zijn de inkomsten zo’n 20% per maand.
Zal ik dat doen? – Dat ongeveer is de strekking van mailtjes die ik eigenlijk iedere maand wel krijg. Soms zijn der verhalen nog mooier, soms ook bijzonder goed afgesteld op de klant. Sommige aanbieders doen goed onderzoek naar hun slachtoffers. Andere zijn zo stom dat ze mij direct met een aanbieding bellen. Helemaal niet handig, want ik neem het gesprek op en stuur het binnen enkele minuten al door naar de AFM.
Ik zal u zeggen wat er gaat gebeuren als u besluit met zo’n firma in zee te gaan. Ik ga er even vanuit dat ze er niet direct met uw 25.000 euro vandoor gaan, want dat kan ook nog.
Zo’n firma leeft op basis van de volgende inkomstenbronnen:
1. Ze krijgen een provisie op het feit dat u als klant bij een broker wordt aangebracht en/of
2. Ze krijgen een provisie over iedere transactie u via uw account gedaan wordt.
3. Ze delen in winstgevende transacties, maar niet in de verliesgevende transacties.
Wat gaat er gebeuren: Ze gaan vol met futures gokken. Met uw account omhoog, met een account van een andere klant omlaag. Hoe dan ook, ze vangen bij één klant een winstdeling, de ander is jammer.
Ze doen dat tot het geld op uw account ‘op’ is. Dan bellen ze nog om te kijken of u nog meer te plukken bent, maar als het ze teveel moeite kost, dan stappen ze liever over naar een ander. Er zijn nog zat beleggers in de wereld gretig genoeg om hier in te trappen.

Hoe groot is de kans dat uw account keer op keer aan de winnende kant zit?
Gooit u maar een munt op. Hoe vaak gebeurt het dat u 5 keer achter elkaar kop gooit?
Denk niet dat u bij een winnende reeks beter af bent, want als uw account zou zijn aangegroeid naar 100.000, dan doen ze simpelweg dezelfde gok, maar met meer posities. In dat geval bij u bijvoorbeeld 4x omhoog en bij 4 andere klanten in totaal 4 x omlaag. Gaat het goed, dan in uw account een klapper, gaat het slecht is het over. Ze delen zelf weer in de winst bij dew winnaar.
Als het een klapper is, dan moet u snel zijn, want grote kans dat ze hetzelfde uur weer een trade gaan doen, alleen weer met een grotere positie.
Gemiddeld duurt de relatie met de firma nog geen maand, want binnen twee maanden is de onderneming weer ‘weg’.
Immers, de aanbieding is illegaal en na twee maanden wordt er door de toezichthouder een onderzoek geopend en na drie maanden volgt via hen melding bij justitie. Daarom zijn die firma’s na twee maanden ineens ‘weg’. Maakt u zich geen zorgen. Uw geld houdt het bij hen toch geen twee maanden uit. Dat is dan allang ‘hun’ geld geworden.
Dit is een loterij met geheide winnaars en dat zijn de oplichters die erachter zitten.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *