LADEN

Typ om te zoeken

Aandelen Citi in de verkoop

Laatste Nieuws

Aandelen Citi in de verkoop

Na een prachtige run vorige week, zijn gisteren de aandelen Citigroup 3% gedaald. De reden is het feit dat de Amerikaanse overheid heeft aangekondigd dat ze haar 7,7 miljard gewone aandelen Citigroup via Morgan Stanley gaat verkopen. Een prachtige deal voor vooral Morgan Stanley… Al zou je maar een cent per aandeel verdienen. Reken maar even uit hoeveel je dan al kan opstrijken.
De Amerikaanse overheid bezit 27% van de aandelen en op de huidige koers boven de $4 per aandeel zou de Amerikaanse overheid een winst van 7 miljard dollar maken.
Het is de bedoeling dat de aandelen ‘rustig en beheerst’ op de markt gebracht gaan worden. Dit mag nog de rest van 2010 duren en zal gebeuren op koersen die waarschijnlijk boven de $4 per aandeel moeten liggen.
BeursAccent heeft in januari 2010 de Insider abonnees een koopadvies op de Citi aandelen gegeven. We staan momenteel op een aardige winst op die laatste aankoop. Een eerdere aankoop eind 2007 staat echter nog altijd heel diep onder water. Overigens staat een andere bankaankoop van eind 2007 nu weer op winst. Wells Fargo is één van de aandelen waar ook Warren Buffett fors in zit. De koers is nu terug op de aankoopkoers nadat we achteraf op een zeer ongelukkig moment met de grote beleggers mee in waren gestapt. De verwachte Koers/Winst voor deze bank is 11. Dat ziet er dus niet eens zo heel gek uit. Overigens kochten de Insiders er maart 2009 aandelen Wells Fargo bij. Op die stukken is ondertussen de 100% winst al weer binnengehaald.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *