LADEN

Typ om te zoeken

Waarom nu profiteren?

Laatste Nieuws

Waarom nu profiteren?

Voor beleggers die tijdig in China zijn gaan beleggen, zijn het nu gouden tijden. De Chinese olie fondsen schoten gisteren omhoog. Eén van de bedrijven was vorige week 360 miljard dollar waard en daar kwam in één dag gezellig bijna 10% bij. De marktkapitalisatie van dit bedrijf is nu al meer dan 420 miljard dollar. De marktkapitalisatie van Royal Dutch Shell, veruit het grootste bedrijf in de Benelux, is nu 276 miljard dollar. General Electric heeft een marktkapitalisatie van 418 miljard dollar. Dit Chinese aandeel zou nu wel eens in één klap het op één na grootste bedrijf ter wereld kunnen zijn geworden! Ik zag er verder nog nergens een mededeling over, maar ik dacht dat voorheen GE het op één na grootste bedrijf ter wereld was. (Exxon Mobil is de grootste met 525 miljard marktkapitalisatie)
Gaat dit Chinese feest tot in de Chinese eeuwigheid door? Neen, natuurlijk niet. Ook de Chinese beurs gaat in de toekomst enorme klappen krijgen en als dat te gebeuren staat, dan zal dat wereldwijd door beleggers gevoeld gaan worden. Als u dus nu niet weet te profiteren van de fantastische beurs, dan wordt het bijzonder moeilijk op het moment dat China structureel omlaag zal gaan.
Wanneer gaat China onderuit?
Een correctie tot 15% kan er ieder moment komen, maar kan ook zo nog een paar maanden wachten. Zo’n correctie ben ik niet bang voor. De grote serieuze klap omlaag komt echter wat mij betreft niet voor de Olympische Spelen. De Chinese overheid zal er alles aan doen om China als krachtig en succesvol land aan de wereld te presenteren.
Niet alleen gaat China de meeste gouden medailles halen, ook zal het land laten zien waarom het de toekomstige economische wereldleider zal worden.
Na de Olympische Spelen gaat het spannend worden. De aandacht van de wereld zal dan snel tanen en beleggers gaan zich afvragen waarom ze zich zo gek hebben laten maken. Ik ben van mening dat zelfs dan Chinese aandelen aangehouden moeten worden, maar het worden dan moeilijke tijden voor beleggers. Wie dus nu niet enorm weet te profiteren, gaat straks zwaar inleveren.

Een service die fantastisch aan het profiteren is van de China Hausse is Global Energy Newsletter.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *