LADEN

Typ om te zoeken

Aandelenkoersen voorspellen

Laatste Nieuws

Aandelenkoersen voorspellen

Aandelenkoersen stijgen, dalen of stagneren.
Toch zijn aandelenkoersen in zekere mate te voorspellen… De koers van een willekeurig aandeel zal bewegen. Dat is niets nieuws voor een belegger.
De sleutelvraag is echter, wanneer stijgt, daalt of stagneert de koers van een aandeel?

Onze ervaring heeft geleerd dat een aandelenkoers van een willekeurig aandeel zal stijgen en dalen op het ritme van de koers van de marktindex en sectorindex waartoe het aandeel behoort.

Het kan winstgevend zijn maar volgens mij uiterst risicovol om een aandeel te kopen in een dalende markt. Eveneens risicovol is een aandeel kopen dat behoort tot een aandelensector waarvan de koerstrend nu negatief is.

Ons eerste advies aan aandelenbeleggers is dan ook: koop NOOIT een aandeel wanneer de koerstrend van de marktindex en de sectorindex negatief is.

Om tot een zo goed mogelijke marktprognose te komen maken wij een onderscheid
tussen de Timing trend en de koers-trend van de marktindexen.

Onze Timing trend analyse heeft uitgewezen dat alle belangrijke maar zelfs ook minder grote koersomslagen tussen de marktindexen onderling meestal op dezelfde datum vallen.Tevens is ook de Timing trend van een aandeel meestal gelijk aan de TIMING trend van de marktindex waar het aandeel toe behoort.
Tussen de indexen onderling en tussen een marktindex en een aandeel zien wij enkel de koerstrend verschillen.

De koerstrend bepalen wij aan de hand van de jongste koerstoppen en koersbodems en is afhankelijk van de koersvolatiliteit. Wanneer de koers van een marktindex bijvoorbeeld 5% klimt, en de koers van een aandeel bijvoorbeeld 7% stijgt, dan zit er meestal muziek in de aankoop van dit aandeel. Bij de daling van de marktindex zal de koers van dat aandeel meestal beter stand houden dan de marktindex.
De belegger die weet wat een aandeel heeft gedaan op de jongste koerstoppen en koersbodems van de marktindex, kan met grote zekerheid het koerspotentieel en rendement op een aandeel in de toekomst bepalen.

De beleggers die beter wil scoren dan de marktindex, zal dus die aandelen er moeten uitpikken die het nu al beter doen dan de marktindex en de sectorindex trend.
Wanneer de timing trend van de marktindex positief is, dan zal de koerstrend analyse bepalen welke sectoren en aandelen de echte outperformers kunnen zijn.

Een goede prognose van de koerstrend en Timing trend van de belangrijkste marktindexen in de wereld, namelijk de Dow Jones of S&P500 index, beschouw ik als dé gouden sleutel om goed te scoren in aandelen.

Maar… is het mogelijk om de koers- en timing trend van bijvoorbeeld de Dow Jones index, AEX en Bel20 te voorspellen?

In zekere zin, ja, maar een glazen bol hebben we natuurlijk niet. Maar goed ook, want anders valt er niets meer te voorspellen….En was er ook geen aandelenbeurs meer.

Wij nodigen u graag uit om op ibsinvest vrijblijvend kennis te maken met onze "unieke" marktprognoses.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *