LADEN

Typ om te zoeken

Voorspellingen zijn onzin

Laatste Nieuws

Voorspellingen zijn onzin

Ik las de volgende serieuze posting op Internet:
"Nederland overstroomt in 2011
Ik heb natuurlijk al eens eerder mijn hoofd gestoten door te verklaren dat Nederland in 2007, in 2008, in 2009 en in 2010 al eens zou overstromen. Er waren toch veel aanwijzingen die in die richting wezen maar uiteindelijk gebeurde er tot op heden niets."
– De persoon in kwestie is serieus, in 2011 gaat het wel gebeuren…
We kunnen al voorspellen wat hij in 2012 gaat schrijven als er in 2011 weer geen overstroming komt.
Hij is een toekomstige ziener.
Ooit gaat hij gelijk krijgen.
Het kan in 2011 zijn, het kan 2080 worden, maar het is mij zonneklaar dat de natuur ooit alle menselijke bouwwerken kan overwinnen. Indonesië laat zien dat tegen een flinke tsunami weinig bestand is. Zo’n tsunami kan ook in de Noordzee plaatsvinden.
De ziener zal dus ooit zijn gelijk krijgen en zal op TV zijn gigantisch goede voorspellende gaven uitgebreid mogen uitleggen. Hij heeft het immers altijd al gezegd!
– Nu naar de beurs… Ziet u op Internet hoeveel ‘goeroes’ het ook wel weten? Er zijn wat we bijna ‘beroepsberen’ of beroepsbulls kunnen noemen. Mensen die keer op keer doom en gloom of juist extreem positieve voorspellingen doen en bij iedere daling of stijging het hardst roepen. De financiële TV en radio programma’s zijn er dan snel bij. De beren kunnen hun klaagzang en hun borstklopperij dan weer uitgebreid komen vertellen. Als de beurs weer even omhoog is, dan komen de stieren aan het woord.
Vorige week werd ik weer gemaild door een lezer die op basis van zo’n berenrapport vol in de gekochte put opties was gestapt. Wat of ik nog kon doen, nu zijn aanzienlijke positie vrijwel niets meer waard was.
– NIETS… Daar kan geen lieve moedertje meer bij helpen. De belegger heeft op een richting gegokt en heeft de hele investering verloren. Duizenden euro’s gaan verloren omdat beleggen ineens gokken werd.
De opties krijgen weer de schuld, maar die opties hebben het niet gedaan. De belegger zelf deed het. Die wilde in één keer binnen lopen. De schrijver van die put opties heeft overigens een leuke winst. Die heeft dankbaar die duizenden euro’s van de gokker aangenomen.
Ik ben zo’n belegger die graag structureel de gokopties aan de gokkers verstrekt. Maand na maand.
Ik schrijf de Put opties, ik schrijf de Call opties. 70% kans dat ik er op win. De kopers hebben 30% kans. Wie gaat die strijd uiteindelijk structureel winnen denkt u?
Voor mij maakt het niet zo veel uit wat de beurs doet. Ik weet precies welke risico’s ik neem. Bij geschreven Call opties moet ik mijn aandelen leveren en bij geschreven put opties moet ik de positie tegen een vooraf bepaalde koers kopen. Ik gok niet op een beweging, ik weeg heel voorzichtig mijn risico af en neem bij de geschreven Call opties de winst op de aandelen als ik ze moet leveren. De optiepremie is dan mijn extra beloning. De meeste geschreven opties lopen echter waardeloos af en dan is de ontvangen premie voor mij. Het is dan wederom een verlies voor de gokker geworden.
Heeft u de gratis optiecursus al eens gevolgd? www.optiecursus.com

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *