LADEN

Typ om te zoeken

Verzekeraar in de problemen

Laatste Nieuws

Verzekeraar in de problemen

In Amerika worden kleine (her) verzekeraars nu uitgeknepen door de grotere bedrijven. De kleine partijen konden in de gewone markt prima overleven, maar kunnen nu snel in de problemen komen als hun reguliere geldverstrekkers ineens de kraan dichtdraaien.
Zo ook Triad Guaranty, dat gisteren te horen kreeg dat haar rating terug gebracht wordt van A naar BB. Dit houdt in dat de obligaties van Triad nu de junk status hebben. In één klap van prachtig naar junk. Het kan verkeren.
Triad heeft dringend geld nodig, maar de grote banken willen aan haar niets meer lenen. Dit wordt dus een heel vervelende situatie en het bedrijf lijkt daarmee op een faillissement af te stevenen, tenzij zo’n grote bank met haar hand over het hart strijkt en deze onderneming tegen een prikkie over wil nemen.
Zo weten de grote banken toch weer te profiteren van de puinhoop die ze zelf creëren. De FED komt namelijk alleen deze grote bedrijven te hulp, die nu dus nog veel groter kunnen worden en profiteren van de puinhoop die ze zelf gecreëerd hebben.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *