LADEN

Typ om te zoeken

Turbo’s, wondermiddel of…

Laatste Nieuws

Turbo’s, wondermiddel of…

De afgelopen tijd heb ik zelf slechte ervaringen opgedaan met een Eur/Yen Turbo. Het deed me weer afvragen of we hier te maken hebben met een prachtig product, of dat het een prachtig product voor vooral de uitgevende bank ABNAMRO is. Het probleem dat ik had, was het feit dat de eerste keer dat de Yen 155 raakte, de Turbo tot 1,31 steeg. De tweede keer dan de Turbo 155 raakte, kwam de Turbo niet verder dan 1,07.
Dan ga je je afvragen, is er wel handel en als die er is, hoe zit het met de koersvorming? Immers is er wel een onderliggende waarde.
Hoe dan ook is het een prachtig artikel voor ABNAMRO, maar als belegger moet je heel bewust kiezen tussen opties, futures, de echte onderliggende waarde of de turbo/speeder. Achteraf gezien was de Turbo nog altijd mijn beste positie. In opties en futures had ik veel geld verloren. Nu ging de Yen uiteindelijk door de 152 waarna ik alsnog mijn beoogde 35% rendement behaalde.
Uiteindelijk ben ik dus tevreden met het resultaat en was de Turbo/Speeder het beste middel. De vraag roept zich echter op, of het was omdat, of ondanks de door de bank bij de Turbo gekozen opzet.
Ik ben pertinent geen kritiekloze fan van turbo’s en speeders. Ik zie echter wel enkele zeer interessante mogelijkheden, maar daar tegenover staan ook een paar eigenschappen die ik maar zeer bedenkelijk blijf vinden.
Als belegger moet je heel goed kijken naar de eigenschappen van de turbo’s en of ze in uw situatie wel het beste middel om in te zetten zijn. Om u daarin te ondersteunen heb ik een Turbo cursus geschreven die u gratis kan volgen: www.turbospecialist.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *