LADEN

Typ om te zoeken

Turbo strategie met minimaal beleggingrisico

Laatste Nieuws

Turbo strategie met minimaal beleggingrisico

Dit artikel gaat van de veronderstelling uit dat de lezer bekend is met de voor- en nadelen van een turbo belegging. Wie de turbo belegging niet kent, raden we aan hier kennis te maken met dit zeer nieuwe soms zeer lucratieve beleggingsinstrument.

In turbo’s beleggen kan zonder veel risico te nemen.
De belegger moet dan wel tevreden zijn met een rendement dat slechts 3* de koersperformance kan zijn van de onderliggende waarde van de turbo. Heel wat beleggers zullen zeggen dat de koersperformance van een belegging in turbo’s veel hoger moet zijn dan drie maal het rendement van de onderliggende waarde.
Wie echter een veel hoger rendement wenst in turbo’s moet zich ook realiseren dat hij of zij, bereid moet zijn om een veel groter risico te nemen en bij verkeerde schatting van de koerstrend bijna de hele investering in turbo’s kan zien verloren gaan.

De belegger die tevreden is met een mogelijk rendement van bijvoorbeeld 3 of 4* het rendement van de koersperformance van de onderliggende waarde, zal vaststellen dat het risico op verlies van de turbo investering bijna te verwaarlozen is.

Stel we beleggen in een turbo op de AEX index. We zoeken dus een turbo met een STOPLOSS die ongeveer 20% lager is dan de huidige koers van de AEX index.

Vandaag is de koers van de AEX index ongeveer 500 en dus zoeken we een turbo AEX met een STOPLOSS van ongeveer 400 Euro voor de AEX. Een beetje research op www.abnamromarkets.nl leert ons dan de turbo van 399 een HEFBOOM heeft van 4. Wanneer dus de AEX 1% daalt of stijgt, dan daalt of stijgt de AEX turbo met 1*4 of 4%.

Stel de AEX daalt met 10%, dan is de turbo investering slechts 60%(10*4= verlies) van de initiële investering waard.
De koers van de AEX staat dan op 450 of nog 10% boven de STOPLOSS waarde. Met andere woorden, de turbo belegger moet dan een tijdelijk verlies incasseren van 40% op zijn Turbo investering.

Stel dat de AEX met 10% stijgt, dan realiseert de belegger een winst van 40% op zijn turbo investering.

De kans dat de AEX op één dag 5 of zelfs 3% daalt, is minimaal. Wie in een turbo belegt met een hefboom van ongeveer 4, raden we tevens aan niet meer dan 25% van de AEX index te beleggen in AEX turbo’s.
Stel dat de belegger 10000 EURO wenst te beleggen in bijvoorbeeld Index Trackers, dan is het aangewezen om slechts 2500 EURO te beleggen in AEX turbo’s. Indien dan de belegging toch helemaal verloren gaat, dan verliest de belegger 25% van zijn vermogen van 10000 Euro. Had de belegger 10000 Euro belegd in de turbo’s, dan was zowat alles verloren.

Dus door niet de maximale winst te willen maar tevreden te zijn met een eventuele winst die toch nog vier keer zo groot is dan de koersperformance van de AEX, riskeert de belegger in het minst gunstige scenario van een koersval van 25% van de AEX, slechts 25% van zijn vermogen van 10000 EURO.

Hoe lager de STOPLOSS koers, hoe minder risico een belegger loopt met turbo’s en hoe waarschijnlijker dat de belegger zijn turbo’s niet moet verkopen.

Om op korte termijn, bijvoorbeeld op basis van de koerstrend signalen in het dagelijks Index kompas, te beleggen, is deze strategie ideaal voor een belegger die toch een graantje wenst mee te pikken van een turbo belegging en toch het risico op verlies wenst binnen de perken te houden.

Ons advies is dus: beleg enkel in turbo’s met een stoploss die ongeveer 20% lager ligt dan de koers van de onderliggende waarde.
Uw hefboom zal dan ongeveer 3 tot 4 zijn wat 3 tot 4 keer beter (slechter) is dan de koersperformance van de onderliggende waarde.
Beleg enkel in Index turbo’s en niet in turbo’s van aandelen of grondstoffen. Uw risico in een indexturbo is veel kleiner dan het risico in aandelen turbo’s.

Wenst u met grote waarschijnlijkheid de toekomstige koerstrend van de indexen te kennen klik dan hier.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *