LADEN

Typ om te zoeken

Tips over goed beleggen

Laatste Nieuws

Tips over goed beleggen

Ik was de afgelopen dagen eens bij wat beleggen sites aan het kijken naar hun ‘beleggen tips’. Goed bedoelde tips om beleggen zo veilig mogelijk te maken. Ik moet zeggen, ik ben me rot geschrokken met welke slechte tips de beginnende belegger soms op weg geholpen wordt. Zo las ik de tip: Spreid uw beleggingen.
Dit is zo’n tip die logisch lijkt en vooral door banken wordt gepromoot. Logisch lijkt het, omdat niet alles omlaag gaat. Er tegen spreekt, dat als u een mening over beleggen heeft, waarom zou u dan spreiden in sectoren waar u ronduit negatief over bent? Verder houdt het in, en dat ondervonden heel wat beleggers in 2007 aan den lijve, dat als de beurs 10% omlaag gaat en het zelfvertrouwen de belegger al in sneltreinvaart verlaten heeft, een portefeuille met een allegaartje van posities geen vertrouwen geeft in een goede afloop. Juist op zulke moeilijke momenten is het goed om bewust slechts enkele zeer gerichte sectoren te bespelen. Dat is helder en geeft vertrouwen.
Spreiden om het spreiden is daarom waanzin. Niet alles in één positie stoppen is een andere zaak.
Een andere opmerkelijke tip die ik las, is dat je als beginnende belegger te rade zou moeten gaan in forums. Nu moet u het natuurlijk zelf weten, maar ik garandeer u dat u weinig serieuze kennis te weten komt in forums. Pseudo goeroes zijn er genoeg, zeker hen die aandelen kochten en constateren dat ze op verlies staan. Als volleerde marketeers worden via het forum hun mislukte aandelen nu gepromoot alsof er geen betere aandelen in de wereld te verkrijgen zijn.
Hoe dan ook, hoe goed bedoeld de tips dan ook zijn, als die forum tips veel gevolgd worden is het niet zo raar waarom 90% van de particuliere beleggers geld op de beurs verliest. Mijn advies is dus juist om die forums vooral niet te bezoeken. Ze brengen maar in verwarring en staan vol met leugens en onwaarheden.
Lees hier mijn beste tips voor startende beleggers.

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *