LADEN

Typ om te zoeken

Staalwerkers unie USA wil actie tegen China

Laatste Nieuws

Staalwerkers unie USA wil actie tegen China

Volgens de vakbond van de staalwerkers in Amerika ligt de schuld van de hoge werkloosheid in Amerika in China. De Chinezen pikken alle banen in en dat doen ze door de Yuan te laag gewaardeerd te houden.
Hoewel dat verhaal klopt, is het maar de helft van het verhaal. Als we de andere helft toevoegen, dan is het weer heel anders.

Amerika heeft namelijk die banen niet verloren aan China, Amerika heeft deze banen vrijwillig weggegeven.

Amerikaanse producten werden door de hoge lonen in Amerika en het feit dat iedereen meer en meer wilde en ook op de pof ging kopen veel te duur. Amerikanen gingen dus op zoek naar goedkopere producten, terwijl de vakbond voor staalwerkers alleen maar hogere looneisen bleef stellen. Zowel producenten als consumenten gingen elders kijken en China was gaarne bereid aan de vraag te voldoen.

China werd er sterker door en hoeft nu al niets meer te pikken van Amerika, want als China nu stopt met het kopen van nog weer een heleboel staatsleningen, dan zal blijken dat Amerika alleen nog maar leeft omdat China zo vriendelijk is om die waardeloze staatsleningen nog altijd voor de volle prijs af te nemen. Zowel Amerika als China draaien daarop. Als de Staalvakbond succesvol is zal zeker Amerika en mogelijk China in een recessie of erger belanden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *