LADEN

Typ om te zoeken

De analist Bob Chapman in beeld

Laatste Nieuws

De analist Bob Chapman in beeld

Deze Amerikaanse analist was recent in het nieuws toen bleek dat de grote vastgoed speculanten in Griekenland erg veel interesse in zijn analyses bleken te hebben. De monniken die in Griekenland in een paar jaar tijd een miljarden imperium hebben opgebouwd, gaven aan zijn analyses hoog te waarderen. Bob Chapman gaf recent aan dat hij verwacht dat zilver richting de $25 zal gaan. Of die voorspelling ook maar enige waarde heeft, wie zal het zeggen, maar we zijn ondertussen al wel boven de $20 gekomen en dat is al heel wat anders dan de $13 per ounce die we in 2008 zagen.
Bob Chapman is er overigens niet gerust op dat de enorme short positie in goud zonder kleerscheuren afgebouwd kan worden. Klanten die bij de grote vier Amerikaanse banken goud (denken te) hebben, kunnen wel eens hun goud kwijtraken aan die banken die daarmee hun eigen short positie moeten dekken. De klanten krijgen ter compensatie dan geld terug en kunnen dan buiten die bank hun dollars weer proberen terug om te zetten in goud. Het is volgens Bob maar een gerucht, maar in mijn ogen wel een gerucht dat theoretisch waar kan zijn.
Op dit moment zijn er nog altijd enkele grote (Amerikaanse) banken die ongehoord grote shortposities in goud en zilver aanhouden. JP Morgan bijvoorbeeld heeft een grote zilver shortpositie. Van Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup en JPMorgen Chase is al jaren bekend dat ze zeer waarschijnlijk onwaarschijnlijk grote short posities in goud en zilver aanhouden. In juli van dit jaar werd bekend dat JP Morgan 3200 future contracten (één future staat voor 5000 ounces) zilver sloot. Vier grote beleggers (waarschijnlijk de vier van de hierboven genoemde vijf grote banken) staan samen nog altijd 239.2 million ounces zilver short! Zie de actuele situatie hier: http://futures.tradingcharts.com/cotcharts/SI
In goud echter werden in juli 32.600 future short posities gesloten. Eén future staat voor 100 ounces goud. De grote vier handelaren (Banken) staan hier nog altijd 22 miljoen ounces short.
Deze informatie over wie precies wat heeft, wordt angstvallig geheim gehouden, maar je zou toch verwachten dat die posities een keer gedekt moeten gaan worden. Voor een actueel overzicht van de posities kijkt u hier: http://futures.tradingcharts.com/cotcharts/GD
– Overigens heeft Bob een interessante kijk op de politieke en economische wereld. Volgens hem is de economische puinhoop en enorme verarming van Amerika geen toeval, maar is dit bewust ingezet om Amerika en Europa rijp te maken voor een nieuw poltiek systeem, gebaseerd op de nieuwe wereldorde zoals Bush sr. die al voorstond, hetgeen in feite een ‘corporate fascist world government’ moet worden. Bob is niet mild voor de huidige top van de Amerikaanse banken, ondernemingen en hun politieke handlangers.

Wilt u zelf goud en zilver bezitten, open dan hier een rekening: www.goudrekening.biz. Ik heb er zelf ook mijn goud en zilver bezittingen liggen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *