LADEN

Typ om te zoeken

Spanje en Portugal

Laatste Nieuws

Spanje en Portugal

In de race wie het eerste onderuit gaat, Amerika of Europa, lijkt Europa weer een voorsprong te nemen doordat de aandacht van Ierland naar Portugal en Spanje wordt gebracht. De Spaanse premier noemde de speculanten al als ‘schuldigen’. Hij is duidelijk geen voorstander van een vrije markt. Ik kan me dat ook wel indenken, want in een vrije markt had de premier van Spanje al lang geen baan meer gehad.
De ‘speculant’ is overigens tegenwoordig simpelweg dezelfde bankier die net daarvoor bij de premier aanklopte om obligaties voor hem in de markt te zetten. De banken zelf zijn het die het meeste short gaan op posities die in de markt aanwezig zijn. Ze zijn namelijk de enigen die zonder veel risico met verzonnen geld aan het spelen zijn.
U en ik doen zo stom niet, want wij hebben moeten werken voor ons geld. Bankiers krijgen altijd geld onder het mom, kop, ik win, munt, jij verliest!
De Spaanse premier gaf aan dat er niets mis is met de Spaanse liquiditeit. Daarmee weten we direct waar het probleem zit. Blijkbaar is er iets mis met de Spaanse liquiditeit. Ik weet nog niet wat, maar als de premier het al noemt, dan is er wat mee, want tot gisteren wist hij ook niet wat het inhield. Er is dus blijkbaar iemand bij hem gekomen die hem aangaf dat er een probleem met de liquiditeit is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *