LADEN

Typ om te zoeken

Sinterklaas bestaat wel

Laatste Nieuws

Sinterklaas bestaat wel

Vraag het maar aan een flink aantal huiseigenaren in Californië die samen voor 29 miljoen dollar aan schulden hadden die ze nooit meer konden terugbetalen. Er kwam een heel aardige rijke mijnheer langs die ze heel vriendelijk en zonder iets terug te vragen het geld gaf waarmee ze hun schulden konden afbetalen.
Waarom was die ondernemer zo vriendelijk? – De ondernemer was een directeur van Amherst Holdings, een kleine financiële instelling.
Ze zagen dat de grote Wallstreet banken zo overtuigd waren van het feit dat deze huiseigenaren hun schulden niet meer gingen betalen dat ze er 130 miljoen op ingezet hadden.
Amherst ging de weddenschap aan.
Natuurlijk ging Amherst die weddenschap aan, want u en ik begrijpen de rekensom wel.
De grote bankiers op Wallstreet echter niet. Die konden zich niet indenken dat iemand dan gewoon die schulden van die mensen ging aflossen om uiteindelijk met 101 miljoen dollar winst weg te kunnen lopen!
Uiteraard waren de grote banken enorm boos, maar Amherst had niets illegaals gedaan. Wat ze deden was even naar de werkelijkheid kijken. Iets dat de grote Wallstreet banken al lang niet meer deden. Die zagen alleen maar cijfertjes en zagen de mensen daarachter al lang niet meer.
Een mooi voorbeeld van hoe ziek de bankenwereld ondertussen geworden is.

(Uit "Algemists of Loss, door Kevin Dowd en Martin Hutchinson)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *