LADEN

Typ om te zoeken

Gevaarlijke oproep

Laatste Nieuws

Gevaarlijke oproep

Vanuit Frankrijk komt een zeer gevaarlijke ontwikkeling die misschien wel logisch lijkt, maar waarvan de gevolgen veel ernstiger zullen zijn als dat de initiatiefnemers zich lijken te realiseren. Er is in Frankrijk een oproep gedaan om op een bepaalde dag in december je geld van de bak te halen. De beruchte bankrun zoals Pieter Lakeman die veroorzaakte en die ten onrechte als oorzaak van de ondergang van DSB geldt. (De echte oorzaak was een lek bij DNB waarna de echte bankrun vanuit de collega banken de Alkmaarse bank definitief de das om deed)
De Franse activisten zijn van mening dat de politiek door de banken gestuurd wordt en willen daarom de banken raken waar het zeer doet. Wat ze zich echter niet lijken te realiseren is dat die ‘grap’ kan betekenen dat heel het financiële bestel daarmee ten val komt. Leuk, gewonnen van de banken, maar hoe ga je de dag erna je eten betalen? Geld is er niet meer, en banken hebben de deuren gesloten.
Hoe ga je je hypotheek betalen als je je loon niet krijgt? Ga je nog werken als je er niet zeker van bent dat je werkgever je gaat betalen?
Ik ben het met de Franse activisten eens dat er hervormingen nodig zijn (al ben ik het niet met ze eens in welke vorm) maar ik ben het zeker niet eens met de manier waarop ze dat willen doen. Hun methode is als het laten ontploffen van een dirty bomb in een binnenstad. Je hebt je punt gemaakt, maar de mensheid zal je die schanddaad nooit meer vergeven.
Ik hoop dat niet veel mensen gehoor gaan geven aan deze oproep. Het is ‘ons’ enige wapen tegen de banken, maar het is de doomsday bom. Als je hem laat afgaan, is alles weg.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *