LADEN

Typ om te zoeken

Schrijven van opties

Laatste Nieuws

Schrijven van opties

Met het schrijven van Call opties op de aandelen die u heeft, kunt u het rendement van uw aandelenportefeuille verhogen. Het vergt echter wel enkele heldere uitgangspunten. Beleggers die puur op snelle koerswinst speculeren hebben niet veel aan het schrijven van call opties. Vaak maken ze veel meer winst door dan alleen de aandelen te bezitten.
Voor wie is het interessanter?
– Beleggers die meer een ‘buy and hold’ strategie aanhangen hebben er vaak meer aan. Die hebben degelijke aandelen die een redelijk te voorspellen koersgedrag vertonen. Dat maakt de premie op de te schrijven call opties misschien minder hoog, maar de kans is ook kleiner dat aandelen keer op keer opgevraagd worden. Het mooist is het namelijk als aandelenkoersen tot net onder de uitoefenprijs van de geschreven call optie stijgen en dan waardeloos aflopen. Daarna kan de aandeeleigenaar weer een volgende Call optie schrijven. De premie wordt dan een vrij zekere factor en een soort dividend van de aandelenportefeuille.
Nieuwe fiets nodig? Het is dan een kwestie van een paar opties erbij schrijven… Letterlijk. Uiteraard heb je dan uiteindelijk wel een mooie aandelenportefeuille nodig. Dat is iets waar BeursAccent dan ook al jaren aan werkt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *