LADEN

Typ om te zoeken

Ruim 23% rendement per maand

Laatste Nieuws

Ruim 23% rendement per maand

Ik kreeg van enkele lezers een tweetal aanbieders toegestuurd. Blijkbaar is deze aanbieding ergens gepubliceerd want ineens loopt het storm van mailtjes over deze prachtige kansen. Immers, wie wil dat niet, 23% rendement per maand! De meeste van de lezers vragen mij om via ‘hun’ link mee te doen aan deze opzet en aldus een enorm bedrag te verdienen. De eersten heb ik geprobeerd uit te leggen dat dit een Ponzi spel bedrog opzet is, maar ik vrees dat ze dat niet meer kunnen of willen geloven. Immers staat op de website dat ze al drie jaar bestaan en nog nooit een betaling misten! Kunt u zich indenken, 5.000 tot 50.000 euro investeren en dan 23% per maand verdienen? Dat 30 maanden achter elkaar?
Stel even dat u met slechts 5.000 euro was begonnen en in plaats van u uit te laten keren liet u het rendement ook meelopen in de volgende belegging. Dan was dat bedrag van 5000 euro na 25 maanden al meer dan 1 miljoen! In net iets meer dan twee jaar miljonair worden met slechts een investering van 5000 euro. Dat is toch echt heel erg mooi. Een argwanend type zou toch gaan denken dat het ‘te’ mooi is om waar te zijn.
Maar stel even, de winst wordt maandelijks uitgekeerd en alleen met de initiële 5000 euro wordt belegd, dan is er nog iets opmerkelijks. Ze garanderen namelijk 23% rendement! PER MAAND!
Dat houdt in dat u na enkele maanden de 5000 euro al terug hebt.
De vraag is echter hoe die 23% gegarandeerd kan worden.

Ze zijn de enigen ter wereld die met zulke rendementen kunnen schermen en toch kende ik ze nog niet. Ze komen nooit op TV en ze publiceren niets. Ze willen echter wel kleine klantjes die met 5000 euro aan komen kakken…

Toch beleggen ze naar eigen zeggen met miljoenen dollars en halen rendementen die Warren Buffetts resultaten doen verbleken.

Daar er nu ook een vergoeding systeem aan hangt, waarbij klanten die andere klanten aanbrengen een deel van het opgehaalde geld en rendement krijgen, is mijn sterke vermoeden dat de rendementen van de bestaande klanten vooral betaald worden vanuit de inleg van de nieuwe klanten. De wervers voor dit Ponzi spel kunnen wel eens van een koude kermis thuis gaan komen. Ineens is de initiatiefnemer op een kwade dag weg en gaan geworven klanten bij jou vragen om teruggave van de ingelegde gelden.

Overigens heb ik een klein onderzoekje gedaan naar de namen die op de sites genoemd worden. Die komen niet overeen met de namen die in officiële registers staan. Zo is een bedrijf in Nieuw Zeeland wel een echt bestaand bedrijf, maar de directeur is niet dezelfde die op de site als directeur te boek staat. De vraag is of de site en het bedrijf wel bij elkaar horen. Het andere bedrijf is gevestigd in Dominica. Het is zowaar een echt ‘land’ namelijk een eiland in de Caribische Zee. Het ligt ten zuiden van Guadeloupe en ten noorden van Martinique, en behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Op het eiland is de onafhankelijke staat Gemenebest Dominica gevestigd (niet te verwarren met de Dominicaanse Republiek).
Het mag duidelijk zijn dat wetgeving in dat tropische eiland niet bijster ontwikkeld is. Er wonen slechts 73.000 personen, waaronder 3000 Cariben.
Krijgt u een dergelijke aanbieding die te mooi is om waar te zijn, denk dan even logisch na. De kans is bijzonder groot dat het ook echt te mooi is om waar te zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *