LADEN

Typ om te zoeken

Hoe creëer je een crisis

Laatste Nieuws

Hoe creëer je een crisis

Een mooi voorbeeld van hoe een crisis te creëren is, zien we in Amerika 1866 en de twintig jaren daarna. In 1866 was er 1,8 miljard dollar in omloop.
Wat de bankiers deden, was het aantal dollars dat in omloop was steeds verder verkleinen. Dat in combinatie met een snel groeiende bevolking bracht een enorme recessie teweeg en die was weer goed voor de roep om een Centrale Bank.
De bankiers brachten de geldhoeveelheid in twintig jaar terug naar slechts 0,4 miljard dollar. 84% van het gezamenlijke vermogen van Amerikanen ging verloren.
Wat de bankiers vervolgens deden, was de politiek bewerken om voortaan hen de geldhoeveelheid te laten regelen. Immers, dat konden bankiers veel beter, dat hadden de laatste twintig jaar wel bewezen.
Helaas trapten de politici in deze val. Voortaan zouden dollar worden uitgegeven door een Centrale Bank. In 1913 nam de FED deze taak op zich.
Hoe ‘goed’ (centrale) bankiers het nu geregeld hebben mag wel blijken uit de Boom and Bust economie waarin we nu leven. De FED brengt momenteel een geldhoeveelheid in omloop die haar gelijke niet heeft en de staatsschuld van Amerika en veel andere ‘rijke’ landen is zo groot dat we ons moeten afvragen of we "rijk" niet onderhand moeten herdefiniëren.
De bankiers kregen wat ze wilden, de totale controle over ons geld. De enige weg voor consumenten om zich er los van te worstelen is om niet meer te handelen in het bankiers geld.
Dit kan door zo min mogelijk vermogen in funny money aan te houden. Bijvoorbeeld door spaartegoeden in goud en zilver aan te houden, of in plaats van spaartegoeden het geld in grondstoffen of aandelen aan te houden. Helemaal los komt u er niet van, maar het lijkt een gezonde zaak te zijn om zo min mogelijk funny money als Dollars en Euro’s aan te houden.

Klik hier voor informatie over de goudrekening!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *