LADEN

Typ om te zoeken

Optimisme in Amerika

Laatste Nieuws

Optimisme in Amerika

Wie had vrijdag bij sluiting in Europa durven voorspellen dat de Dow Jones 165 punten zou stijgen? Juist bij opening van de Amerikaanse markt zag het er heel grim uit. De vraag is waarom de Amerikaanse beurzen zo optimistisch sloten… De groei van de Amerikaanse economie werd weer eens achteraf neerwaarts bijgesteld van 2,4% groei naar 1,6% groei. Verder kwam Ben Bernanke met een speech zonder veel goed nieuws over de economie. De koersen van obligaties gingen omlaag en ook de Yen kreeg een tik omlaag. Daarbij kwam Intel met een bijstelling van de omzet… omlaag. Dell en HP zijn in een biedingoorlog om 3PAR verwikkeld en verhoogden beide hun bod.
Niet veel goed nieuws dus. De vraag was, waarom ging de beurs omhoog?
Tja, zegt u het maar. Ik heb al vaker gezegd dat niemand de beurs op dagbasis structureel juist kan voorspellen. Ik durf zelfs de bewering aan dat er niemand is die een maand lang dag na dag voor opening van de beurs goed kan voorspellen of deze omhoog of omlaag zal sluiten die dag.
Alle goeroes ten spijt, het lukt ze niet, of het moet een keer puur geluk zijn. Op zo’n korte termijn is de beurs simpelweg gokken. Er kan van alles gebeuren gedurende de dag. Dat is dus ook de reden dat ik niet op basis van dag bij dag in de beurs zit. Mijn horizon is maanden, zo niet jaren.
Dat wilde ik deze maandagmorgen nu eens even kwijt. Ik wens u een fantastische beursweek. Laten we hopen dat het optimisme op de Amerikaanse beurs deze week standhoudt.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *