LADEN

Typ om te zoeken

Obligatiemarkt gaat in elkaar storten

Laatste Nieuws

Obligatiemarkt gaat in elkaar storten

U hoorde het al deze week, in 2013 zullen staatsobligaties afgestempeld gaan worden. Het is al aangekondigd. Ik vraag me af of die aankondiging echt de bedoeling was, maar ook Minister De Jager heeft het al gezegd. Dacht u werkelijk dat obligaties op het huidige niveau kunnen blijven staan als beleggers de kans lopen een substantieel deel van het door hun in obligaties belegde vermogen te verliezen?
Ik kan me zo indenken dat iedereen nu naar de uitgang gaat zoeken en die wandeling naar de uitgang een volledige paniek gaat worden zodra duidelijk wordt hoeveel van het geïnvesteerde vermogen verloren zal gaan.
De Europese overheden hebben immers al besloten hoe hun probleem opgelost gaat worden. Uw pensioen zal ervoor gebruikt worden. Al dat geld ligt er maar, waarom niet ter meerdere eer en glorie van slimme politici gebruiken? Minister De Jager weet het wel, de andere Europese politici ook.
Kiss your pension goodbye.
Zeg maar dag tegen uw pensioen als u nog geen 60 bent. Binnen vijf jaar zullen vooral de vette Nederlandse pensioenfondsen als onderpand gaan dienen voor Griekenland, Ierland, ING bank (Nederland), ABNAMRO, Portugal, België en Spanje. Reken er maar op dat het onderpand opgevraagd zal worden. Dat is in het systeem al ingebakken. De huidige politici zijn er dan toch niet meer en hun opvolgers mogen puinruimen.
Hoe kunt u persoonlijk toch profiteren van de onvermijdelijke val van de obligaties?
Collega Jack Hoogland heeft er een mooi rapport over geschreven: http://www.stocktradingnieuws.com/obligatiestrategie.htm

Overigens ga ik een voorspelling doen…
Ik ga u voorspellen dat tussen nu en drie jaar de koopaanbevelingen op steeds goedkopere obligatie producten steeds overtuigender gaan worden. Banken moeten van hun obligatie-bezittingen af voor de zaak ploft. Wie denkt u dat die stukken mogen gaan kopen?
Uiteraard weet u dat, kijkt u maar in de spiegel. Binnen drie jaar krijgt u enorme aanbevelingen over de obligaties. U zult gek gemaakt worden over hun fantastische performance de laatste jaren.
U zou, volgens de banken, wel gek zijn om niet in zo’n laag risico markt te gaan beleggen. Obligaties zullen worden verpakt, herverpakt en geherverpakt om u met prachtige nieuwe afgeleide producten te overtuigen van hun potentiële rendement.
Trap er niet in en bouw uw positie in staatsobligaties en beleggingsfondsen in staatsobligaties af!
Of …
Wees lekker eigenwijs en kom er op de harde manier achter hoe het is om in de hoek te zitten waar de klappen keihard zullen gaan vallen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *