LADEN

Typ om te zoeken

Na controle onjuist gebleken

Laatste Nieuws

Na controle onjuist gebleken

Ik kreeg gisteren een enorm wervende mail van een Amerikaanse service.
Een service met een prachtig systeem, maar echt met een marketing zoals we uit Amerika gewend zijn.
‘Eerste transactie 2340 dollar winst!’ Vervolgens een filmpje waarin precies uitgelegd werd hoe ze dat gedaan had.
Alleen jammer dat ze rekende met een limietkoers van 1,25 dollar per geschreven optie, terwijl de koers op dat moment 0,55/0,60 was.
Ze blijft echter volhouden dat ze 1,25 kreeg, maar bewijs daarvoor blijft achterwege.
Haar verhaal is en blijft dat ze zo rijk werd van die eerste verkregen 2340 dollar.

Heel jammer dat zo’n prachtig systeem, want dat is het, toch weer bedorven wordt door het feit dat ze naar mijn idee gewoon liegen over de behaalde winsten.
Die mevrouw claimt er zelf ook geen verstand van te hebben, haar zoon heeft haar op deze manier van werken gewezen. Ze balkt dus blijkbaar gewoon de foutieve gegevens die haar zoon haar voorhield voor.

Overigens heb ik gekeken of de methode ook in Nederland en België zomaar zou werken. In plaats van 50.000 dollar neem ik 50.000 euro. (In waarde nu dus wel even een forse hoeveelheid meer geld)
Als ik dezelfde methode bij Royal Dutch Shell zou uitvoeren, dan zo de ‘winst’ per maand ongeveer 450 euro zijn, een vijfde van wat ze in Amerika claimen!

Pak ik er aandelen Philips voor in de plaats, dan kom ik uit op zo’n 600 euro. Als iets beter, maar het blijft nog ver achter bij de 2340 dollar die ze in Amerika (foutief) per maand claimen te maken.

Je moet dus als belegger wel een behoorlijk volatiel aandeel als onderliggende waarde nemen en dan loop je af en toe de kans dat de aandelen opgevraagd worden. Dat is ook winst, maar houdt wel in, meer kosten en meer uitzoekwerk.

Toch kan dit systeem in de kern wel werken. Je hebt er alleen 50.000 euro voor nodig. Dan haal je per maand (als je er Philips aandelen voor koopt en net boven the money schrijft), een 600 euro mee op.
Dat is per jaar 7200 euro en uiteindelijk zo’n 14% rendement. Daar komt dan bij dat je bij een stijgende koers van het aandeel ook nog winst maakt, ook als het aandeel af en toe opgevraagd wordt.
Een totaal rendement van tussen de 20 en 25% op jaarbasis is dan mogelijk, maar geen zekerheid. Immers kunnen aandelenkoersen ook structureel dalen en dan is die extra winst er niet. Als het aandeel echt in elkaar stort, dan kan zelfs een enorm verlies optreden.

Op zich trekt me het idee achter die methode wel. Als de aandelen een keer opgevraagd worden kan je immers ook overstappen op een ander en op dat moment dan mogelijk interessanter aandeel.
Het is even de vraag of ik zoveel geld vrij wil maken voor het hier uitproberen van deze methode. Daar moet ik nog even over nadenken.
Wat je na die eerste maand kan doen, is van de verkregen premie extra aandelen kopen. Daar kan je dan die tweede maand nog niets mee, maar na bijvoorbeeld een paar maanden zijn er weer een extra 100 aandelen in bezit waarmee weer een extra optie geschreven kan worden. Nadeel is dat je dan geen rendement uit je portefeuille haalt, voordeel is dat je het systeem met steeds meer geld voor je laat werken. Vooral Warren Buffett is rijk geworden door zijn geld steeds voor hem te laten werken.

– Hoewel dus de Amerikaanse aanbieder zijn rendementen in het filmpje in mijn ogen bij elkaar verzint, is de kern van de opzet best interessant.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *