LADEN

Typ om te zoeken

KPN verkoopt Getronics onderdelen

Laatste Nieuws

KPN verkoopt Getronics onderdelen

De Getronics activiteiten in Spanje en Portugal zijn verkocht aan Tecnocom, een in Spanje beursgenoteerde IT onderneming. De overname is wat ingewikkeld gemaakt omdat de overnemer waarschijnlijk niet echt het geld beschikbaar had en KPN toch wel erg graag van de onderdelen af wilde. In totaal gaat de overname uiteindelijk 87 miljoen opleveren.
Met deze overname heeft KPN al meer dan 10% van haar overname som verkocht, terwijl deze activiteiten voor een veel lager percentage binnen het Getronics concern meetelden. Een dubbele winst voor KPN dus, want een niet kernactiviteit werd afgestoten en uiteindelijk wordt toch het mooie sommetje van 87 miljoen euro ontvangen.
KPN heeft naar mijn idee een fantastische zet gedaan door de overname van Getronics. Ik blijf erbij dat beleggers deze briljante stap nog altijd niet op haar waarde weten te schatten.
Scheepsbouwer was erbij en keer ernaar toen KPN mede door hem naar de knoppen geholpen werd, maar hij stond er (tegen een gigantische vergoeding) wel, toen KPN weer van de grond af opgebouwd moest worden. Als Scheepsbouwer niet zo’n gretige graai in de kas had genomen, had ik hem op handen gedragen. Nu is hij gewoon één van de graaiers, maar toevallig wel één van de weinige die het goed doet.
Overigens had deze actie indertijd al door Getronics zelf opgepakt moeten worden. Dan hadden ze het zelfstandig kunnen redden…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *