LADEN

Typ om te zoeken

Koop Goud aandelen voor 1 maart 2008

Laatste Nieuws

Koop Goud aandelen voor 1 maart 2008

In de ogen van vele deskundigen is de US dollar geen stabiele valuta meer. Met de druk op de FED om de financiële crisis in de VS op te lossen met de rente verlagingen zal ook de waarde vermindering van de dollar doorgaan. Lange tijd kon de Amerikaanse regering waarde papieren uitschrijven die met name werden gekocht door de Chinese en Japanse regering. Door de voortdurende waardedaling van de dollar is men niet meer genegen op te draaien voor de Amerikaanse tekorten.
China en Japan alleen bezitten samen $908 miljard van de totaal $1,1 biljoen aan buitenlandse US treasuries. Maar niet alleen China en Japan veranderen van politiek, ook Indonesië, Thailand en Maleisië keren zich van de dollar af. Daarnaast zijn er steeds meer OPEC landen die hun olie niet meer in dollars willen afgerekend zien. Iran en Venezuela doen het nu al en anderen zullen volgen, wat de dollar nog meer zal doen eroderen.
Het probleem van China en Japan is dat een te snelle dollar daling in hun eigen vlees zal snijden, dus dat zal men willen vermijden.
Bovenstaande zal volgens insiders een ongekende hausse in goud tot gevolg hebben.
Vermoedt wordt dat China recent al 2,4 % van zijn dollar reserves in goud heeft omgezet en hierbij een proces in gang heeft gezet dat nog enige tijd zal aanhouden. Ook zal China een deel van zijn enorme handelsoverschotten in goud gaan beleggen.
Rusland heeft onlangs aangegeven zijn goudvoorraad te willen verdubbelen, wat zal inhouden dat Rusland 3 jaar lang zijn gehele goud productie aan de reserves zal toevoegen.
Ook de centrale banken van Zuid Afrika en Argentinië hebben aangegeven meer goud reserves te willen aanhouden.
Het is evident dat al deze ontwikkelingen de goudprijs zullen opstuwen naar ongekende hoogtes ( $2000 ???). Het effect zal nog worden versterkt door de huidige inflatie angst, krediet crisis en angsten voor mogelijke terroristische aanslagen in olierijke gebieden.
Goud zal dan een veilige haven blijken te zijn zoals eerder in het verleden in onzekere tijden.

Met de goudprijs zullen ook goudmijn aandelen meestijgen. Een kansrijk aandeel dat nog niet teveel is gestegen maar reeds enige tijd door de analisten wordt getipt is Yamana Gold Inc.(NYSE:code AUY).
Yamana bezit goudmijnen in de VS, Brazilië, Argentinië, Mexico, Chili en Midden Amerika en boort naar goud , zilver en koper. Yamana verwacht een goud productie in 2008 van 1,3 miljoen ounces en voor 2009 van 1,6 miljoen ounces, naast circa 160 miljoen pond koper in beide jaren (als bijproduct met lage kostprijs). Deze productie cijfers worden door 2 mijnen in productie opgebracht, maar daarnaast komen de komende jaren nog verschillende andere mijnen in bedrijf , die de cijfers nog kunnen opstuwen. Vanaf 2012 verwacht Yamana een goud productie van 2,2 miljoen ounces voor een lange periode.
Gezien de voorziene prijsstijging van goud is Yamana een ijzersterk aandeel om te kopen tot een koers van $19 en vast te houden.
Koers per 15 februari 2008 was $15,18. Koersontwikkeling in het laatste jaar hoogste koers $17,67. Laagste koers $ 8,40. Er zijn 355,74 miljoen aandelen in omloop.
Gezien de voorziene prijsstijging van goud is Yamana een ijzersterk aandeel om te kopen tot een koers van $19 en vast te houden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *