LADEN

Typ om te zoeken

Invloed moord Bhutto op beurzen

Laatste Nieuws

Invloed moord Bhutto op beurzen

De moord op Bhutto werd gisteren als excuus voor de dalende beurzen gebruikt. Als dat echt de reden was, dan weten we als beleggers zeker dat deze invloed slechts heel kort zal zijn. Het verleden leert ons dat lokale politieke ontwikkelingen en natuurrampen wel een dag of soms zelfs een paar dagen van invloed zijn, maar ze veroorzaken geen structurele beursdaling.
De Dow Jones verloor gisteren bijna 200 punten. Dat soort bewegingen valt door de schrik die beleggers dan hebben, niet aan te ontkomen.
Ook in Azië wordt de door van Bhutto als excuus voor dalende beurzen aangevoerd. Hoe tragisch dan ook, ze heeft echt geen invloed op de economie van Japan en China.
Daar ze toch al aangegeven had de januari verkiezingen te willen boycotten, is met haar dood ook niet per definitie ‘de volgende premier van Pakistan’ verloren gegaan.
Het risico dat Pakistan nu wel loopt, is een afglijden richting een Afghanistan situatie. Een groot arm land, in dit geval bomvol mensen en met eigen kernwapens. Er zijn prettiger scenario’s denkbaar, maar hoe we er ook naar kijken en hoe tragisch eea ook is, dit is geen beursbreker gebeurtenis.
In Azië is de huidige daling naar mijn idee meer een reactie op de daling van Amerika. Gewoon een kwestie van de kudde dus. Met de grote traders op vakantie kan een kleine beetje extra aanbod de beurzen in beweging brengen. Zonder moord was dat waarschijnlijk omhoog geweest, nu ging het de andere kant op. Het kantelpunt was gisteren ook voor de AEX en Bel20 het moment dat de moord op Benazir Bhutto bekend gemaakt werd.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *