LADEN

Typ om te zoeken

Hedgefunds verdacht van handel in voorkennis

Laatste Nieuws

Hedgefunds verdacht van handel in voorkennis

De eerste arrestatie heeft gisteren plaatsgevonden. De fraude betreft de verdenking dat Hedgefunds en de grootste banken elkaar de bal toespeelden via bepaalde adviseurs. Die adviseurs werden gevoed met insider kennis, waarna die hun betalende klanten op de hoogte brachten. Een medewerker van Primary Global Research is gisteren daadwerkelijk gearresteerd.
Een andere adviseur kreeg van de FBI een aanbod om een microfoontje te gaan dragen, maar koos er voor om dat verhaal naar buiten te brengen. Hij mailde zijn klanten, maar schepte er ook over op naar anderen toe. Daarmee werd tevens een indruk gegeven welke bedrijven onder verdenking stonden. Het was geen verrassing dat het dezelfde groep bedrijven was die al in 2008 onder verdenking stonden om samen de val van Lehman Brothers en Bear Stearns een zetje gegeven te hebben. Wat ze indertijd deden, was geruchten de markt in bregen die Lehman en Bear uiteindelijk de das omdeden.

Toen alle klanten door de klokkenluider ingelicht waren, moesten de autoriteiten snel handelen, omdat anders de bewijzen en de schuldigen wel eens snel verdwenen konden zijn.

De Taiwanees Don Chu is nu als eerste vastgezet. Hij stond op het punt om naar Taiwan te gaan.

Overigens is, en dat zal echt niemand verbazen, ook Goldman Sachs in beeld.

Opvallend wat mij betreft ook dat Amerika als eerste een buitenlander arresteert. Ook dat is een patroon. Bij de olieramp in de Golf van Mexico was de schuldige ook de buitenlandse firma. Achteraf blijkt dan een heel ander beeld te ontstaan, maar dat komt niet meer in het nieuws. Dit schandaal zou een enorme schoonmaak in de sector moeten veroorzaken, maar mijn verwachting is dat het slechts een paar buitenlanders hun (Amerikaanse) baan zal kosten.
Het punt is dat in feite heel die Insider groep uiteindelijk tot binnen de Fed en zelfs tot de persoon Ben Bernanke zelf leidt. Iets zegt me dat dit onderzoek dus zal vastlopen zodra de implicaties te enorm worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *