LADEN

Typ om te zoeken

Goudmarkt pure fixtie (*)

Laatste Nieuws

Goudmarkt pure fixtie (*)

Volgens Adrian Douglas bestaat er geen goudmarkt. Volgens zijn gegevens werd vanaf 1919 vanuit het kantoor van N.M. Rothschild namelijk iedere dag de goudprijs in Londen bepaald door een groep handelaren. In 1961 werden dat de vertegenwoordigers van vijf grote banken.
Die vijf banken zijn HSBC, Deutsche Bank, Scotia Mocatta, Societe Generale, en Barclays.
Officieel ingesteld in 1961 zou het systeem in 1968 ook weer verlaten zijn. Wat we echter nog altijd zien, is dat twee keer per beursdag de koers van goud ‘vastgesteld’ wordt.
Het is zelfs zo dat traders die vanaf 2001 structureel iedere dag 1 ounce goud kochten op de PM fix en die ounce verkochten op de volgende AM fix een winst zouden hebben gemaakt van 1400 dollar per ounce.
Wie echter dezelfde transacties had gedaan, maar kocht op de AM fix en verkocht op de PM fix, die zou 500 dollar per ounce verloren hebben!
Iedere dag een transactie op één ounce goud.
Als dat geen bewijs van marktmanipulatie is, wat heb je dan nog nodig voor bewijzen?
Wat bewijst dit alles?
Het bewijst dat de grote banken structureel vanuit Londen de goudprijs dag na dag drukken. Het gaat daarbij niet om tientallen dollars per dag, maar iedere dag structureel een beetje. Jaar in jaar uit. Ze hebben er niet de enorme stijging van 300 naar 1200 mee kunnen stoppen, maar hoe hoog had goud gestaan zonder die dagelijkse neerwaartse beweging vanuit Londen?
Wilt u hier veel meer over lezen, dan kan dat hier: http://news.goldseek.com/GATA/1281888000.php
Nog meer informatie vindt u hier: https://marketforceanalysis.com/articles/latest_article_310710%20.html

(*) Ik weet dat het ‘fictie’ met een ‘c’ is, maar de woordgrap is gemaakt omdat het de FIX in Londen is waar de zaak zo gemanipuleerd wordt. 🙂

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *