LADEN

Typ om te zoeken

Geen bankbonussen meer

Laatste Nieuws

Geen bankbonussen meer

De bankiers blijven maar zeuren over het feit dat ze talent moeten aantrekken om hun ingewikkelde producten te kunnen blijven ontwikkelen.
Kijk eens waar ons dat bracht? Vrijwel alle banken op de wereld lagen in 2008 aan het infuus. De bankiers begrepen zelf die ingewikkelde constructies niet meer.
Neen, veel liever hebben we saaie onderbetaalde echte bankiers, die degelijk met geld om weten te gaan.
Het moet dus afgelopen zijn met die overbetaalde slimmeriken die met het verzonnen geld van banken enorme hefbomen creëren en onverantwoorde risico’s met onze economie en ons leven nemen.
Gaat u eens na hoe lang u moet werken voor uw geld.
Kijk nu eens naar hoe banken enorme bedragen mogen verzinnen en daarmee vervolgens gaan gokken op de beurzen en vanuit hun bevoorrechte posities ook nog eens de beurs kunnen manipuleren.
Ze maken dan winst met hun verzonnen geld en keren een fors deel van die winst uit aan hun managers. Gaat het mis, dan moet vervolgens de belastingbetaler voor de kosten opdraaien.
Het zou illegaal verklaard moeten worden! Het moet dan ook afgelopen zijn!
Het nog altijd blijven knoeien van die slimme moneymanagers is structureel funest voor de echte economie. Een columnist in Londen is ontslagen omdat hij zich afvroeg wanneer de eerste bankier op straat gelynched zou worden…
Van mij hoeven we ze niet te lynchen, maar financieel kaalplukken en ze echt werk geven zou geen slecht idee zijn. Heel het geldsysteem moet anders. We kunnen dat zelf gecontroleerd doen, of het wordt voor ons gedaan omdat die bankiers de zaak hoe dan ook zelf in de toekomst in het honderd gaan laten lopen. In dat geval hebben we een enorme crisis aan onze broek.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *