LADEN

Typ om te zoeken

Eureffect gaat mogelijk sluiten

Laatste Nieuws

Eureffect gaat mogelijk sluiten

Ik heb al eerder geschreven over deze vermogensbeheerder. Dat was in het kader van het mislukte Spirit Aim hedgefund, dat vooral in pennystocks belegde en onderuit ging toen deze markt (tijdelijk) illiquide werd. Nadat een grote deelnemer uitstapte, viel uiteindelijk het doek voor dat fonds. Het bedrijf zelf maakte voor het tweede jaar op rij verlies en heeft nu een negatief vermogen.
AEK, dat tot juni 2009 een meerderheidsbelang in EurEffect had, is ook in zwaar weer gekomen. Het bedrijf heeft nog altijd 14,9% van de aandelen die nu vrijwel waardeloos zijn geworden.
Ook AEK is voor een tweede jaar op rij verliesgevend, maar volgens de directie is het voortbestaan niet in gevaar.
Eureffect gaat nu zoeken naar een overnemer. Als die niet gevonden wordt, zal de vergunning nog dit jaar bij de AFM ingeleverd gaan worden.
Op 20 augustus heeft de ombudsman van het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) in een niet bindende uitspraak geoordeeld dat een klant van Eureffect recht heeft op een vergoeding. Deze klant had geld verloren in beleggingsfonds Spirit Aim. Daar Eureffect nu al een negatief vermogen heeft, zal het niet waarschijnlijk zijn dat deze klant uitgekeerd gaat worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *