LADEN

Typ om te zoeken

Dollar daling

Laatste Nieuws

Dollar daling

De dollar heeft een nieuw dieptepunt tegenover de euro bereikt. Dat terwijl ik recent mijn dollarbescherming heb weggenomen. Naar mijn idee is de tijd rijp voor een tegenbeweging, maar zoiets valt (door mij) niet perfect te timen.
Uiteindelijk is het een stuk beleid van de huidige Amerikaanse regering om de dollar te laten dalen. Dat is namelijk de makkelijkste manier om de Amerikaanse economie te steunen, zonder dat het de Amerikanen zelf pijn doet. Bush is er altijd duidelijk over geweest dat hij Amerikaans president is en zich dus niets aantrekt van de rest van de wereld. Dat is heel normaal in landen. Het enige verschil met alle andere landen ter wereld is dat Amerika als ‘leider van de wereld’ eigenlijk meer had moeten zijn. De Amerikaanse president zou breder moeten denken. Door zijn opstelling in deze en in zaken als Irak en de aanpak van Iran, Venezuela en Noord Korea heeft Bush de leidersrol van Amerika enorm weten te ondermijnen. De helft van de wereld schrijft de leidersrol niet meer aan Amerika toe. Dat deed ze vroeger ook niet, maar toen was er altijd Rusland dat de andere helft in haar zakken had. Rusland is na jaren navelstaren nu terug op wereldniveau, maar stelt nog weinig voor. De nieuwe ster is vooral China dat in Afrika en Zuid Oost Azië heel veel invloed aan het opbouwen is. China is zelfs in Canada enorme invloed aan het krijgen. Ze kopen met hun miljarden enorme bezittingen op, onder andere in energie en voedingsmiddelen.
Bush is geen strateeg. Hij heeft maar één ding voor ogen en dat is de volgende verkiezingen. Zijn beste middel om zijn vriendjes aan de macht te houden is de dollar. De rest heeft hij weinig oog voor. Het is voor Amerika te hopen dat ze niet nog een keer een cowboy gaan verkiezen. Bush beschuldigd China van valuta manipulatie, terwijl hij het zelf toepast. Het is wat dat betreft net een kleuter die roept dat de ander hem slaat terwijl hij ondertussen aan het meppen is. Als ik kon tekenen was dat een mooie cartoon geworden!
www.beursaccent.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *