LADEN

Typ om te zoeken

Canadese Teerzand olie Plotseling veelbelovend

Laatste Nieuws

Canadese Teerzand olie Plotseling veelbelovend

Nieuwe revolutionaire technologie geeft teerzandolie projecten grote mogelijkheden. Olie productie in Canada zal nooit meer dezelfde zijn. De technologie biedt :
–    50% reductie van CO2 uitstoot
–    Minimaal verbruik van vers water en Natural Gas
–    Verdubbeling van de Canadese olieproductie in korte tijd
–    Productiekosten van een vat teerzand olie voor $ 10 per vat
–    70-80% extractie van olie uit de teerzand bron(momenteel 40%)
–    Halvering van het benodigde kapitaal en operationele kosten

De term ondergrondse olieraffinaderij heeft betrekking op de techniek dat via hete lucht injectie de teerzand olie in de ondergrondse olieput reeds vloeibaar wordt gemaakt, hetgeen de extractie aanmerkelijk vergemakkelijkt .
Vanwege de hoge kosten en de recent door de Canadese regering sterk aangescherpte milieu regels werd grootschalige teerzand winning slechts voor mogelijk gehouden door de grote oliebedrijven met enorme teerzand voorraden, zoals :
– Shell Canada met voorraden van 20 miljard vaten
– Suncor Corporation (15 miljard)
– Imperial Oil (13,5 miljard)
– Western Oilsands (2,6 miljard)
– Nexen (1,97 miljard)
– UTS Energy (1 miljard)
– Connacher Oil and Gas (799 miljoen)

Deze enorme reserves zullen nu door de nieuwe technologie voor veel lagere kosten op de markt komen dan recent voor mogelijk werd gehouden. Ook betekent deze uitvinding dat ook kleinere en minder kapitaal krachtige olie bedrijven van de teerzanden kunnen gaan profiteren, uiterst belangrijk in een periode dat door de huidige krediet crisis investeringsgeld duur is geworden.
Licenties voor gebruik van de technologie worden momenteel verkocht aan de andere deelnemers in de teerzand industrie, zodat ook voor de anderen winsten en productiecapaciteiten in de toekomst sterk kunnen stijgen.
Indien Royal Dutch Shell zijn enorme teerzand voorraden voor 70% bij zijn legitieme olie reserves mag voegen zal dit een gunstig gevolg kunnen hebben voor zowel winst als koers ontwikkeling van het aandeel RDS.
Ook kan men natuurlijk investeren in een iets kleiner teerzand bedrijf zoals Connacher Oil and Gas (Toronto Stock Exchange code CLLZF) met een koers op 27 maart van $ 3,10.
Of Imperial Oil (ook TSX) koers op 27 maart $54,53 laatste jaar hoog $58 en laag $40.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *