LADEN

Typ om te zoeken

Belastingen moeten eenvoudiger

Laatste Nieuws

Belastingen moeten eenvoudiger

Is dat niet wat we iedere keer na een paar jaar horen? Er komt weer een nieuw stelsel dat zó eenvoudig is. Vervolgens komen de uitzonderingen, komen de rechtszaken en komen er vanuit Europa en de landelijke politiek allemaal eisen en na verloop van tijd is het weer een ouderwetse janboel.
Er is één manier om in één keer schoon schip te maken. De belastinginkomsten nemen per saldo toe en toch gaat iedereen minder belasting betalen!
Die belastingmethode heet "Flat tax".
Iedereen betaalt bijvoorbeeld 25% zonder veel uitzonderingen. Geen aftrekposten meer en dus ook veel minder verwerkingskosten.
Het is een ramp voor de accountantsfirma’s, want de winsten voor de samenleving komen mede voort uit het feit dat aangiftes en administraties een stuk eenvoudiger en dus goedkoper worden. Dat maakt de verwerking bij de overheid goedkoper (lees, het kan met veel minder ambtenaren) en de verwerking door accountants zal minder arbeidsintensief en vooral kennisintensief zijn.
Iedere ander gaat er op vooruit. De rijken het meeste, dat is waar, maar ook de minima gaan er op vooruit.
Iedereen houdt dus meer geld over, hetgeen de economie een flinke zet zou moeten kunnen geven. Een Flat tax heeft een aanzuigende werking richting talent. Immers betaal je als goed verdienende getalenteerde ondernemer of techneut op dit moment in West Europa vrijwel overal 50% en meer belasting. Als je dat kan halveren, zou je dan niet in Nederland en/of België willen wonen?
Als die ondernemende getalenteerden hier heen komen, dan zal dat de werkgelegenheid een enorme kick geven.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *