LADEN

Typ om te zoeken

Bank participatiebewijzen liever niet doen

Laatste Nieuws

Bank participatiebewijzen liever niet doen

De Rabobank en de SNS geven ledencertificaten uit aan hun ‘leden’, lees klanten. Dat klinkt fantastisch en vooral de Rabobank heeft op dat vlak een goede naam hoog te houden.
Toch is het maar de vraag of de klant wel koning is. Immers is de rentevergoeding niet zonder meer fantastisch, maar zijn ook aflossing en verhandelbaarheid slecht geregeld.
Bij SNS bijvoorbeeld is er geen verplichting tot terugkopen door de bank. Als klant kan je er dus mee blijven zitten.
Bij de Rabobank is er weer de optie van de bank om vervroegd af te lossen of om te zetten. Wanneer of of dat gaat gebeuren, mag de bank bepalen. Als klant weet je dus niet wat of je rendement gaat worden. Als je een obligatielening koopt, dan wil je als klant vaak juist wel die inkomsten zekerheid.
De Rabobank, maar ook SNS met haar producten voor ‘leden’ doen net alsof ze klanten een goede deal bieden, maar in feite is niets minder waar.
De klanten worden eigenlijk een klein beetje genaaid met een product dat slechter is dan heel wat beursgenoteerde producten die goedkoper te krijgen zijn, meer zekerheid bieden en een hoger rendement. Maar ja, dan zegt die manager van de bank geen ‘mijnheer’ tegen je.
Overigens vallen die ledencertificaten buiten het bereik van de AFM. Vanuit die hoek is dus ook geen enkele bescherming te verwachten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *