LADEN

Typ om te zoeken

Amerika maakt zich onafhankelijk van de olie uit het Midden Oosten

Laatste Nieuws

Amerika maakt zich onafhankelijk van de olie uit het Midden Oosten

George Bush weet dat de oliestroom uit het M.O niet oneindig zal zijn en dat hij deze olie de komende jaren duur zal moeten kopen. Hij heeft zijn advanced energy initiative gelanceerd met als doelstellingen:

  • Voor 2025 de Amerikaanse olie importen uit het M.O. met 75% reduceren
  • Nieuwe technologieën vinden om de auto’s en de huizen van andere brandstof te voorzien
  • De subsidie voor onderzoek naar alternatieve energie werd met 22% verhoogd.

Noodzaak creëert innovaties en tijdens innovatie periodes ontstaan de beste beleggings mogelijkheden
Getuige een persbericht uit het Witte Huis van 31 januari 2006 : With America on the verge of breakthroughs in advanced energy technologies , the best way to break this addiction to oil is through new technology .

Volgens de Economist was de totale investering in 2005 in alternatieve energie $30 miljard, in 2006 was dit al $49 miljard en in 2007 $63 miljard.
Goldman Sachs en J.P.Morgan zijn aan het investeren in bedrijven in alternatieve energie. Ook multi miljard dollar hedge funds zoals SAC Capital Advisors en D.E.Shaw en Co. zijn begonnen om te investeren in geothermische energie, ethanol en windenergie projecten en velen zullen hen volgen.
Warren Buffet heeft recent $385 miljoen geïnvesteerd in windenergie en Richard Branson (Virgin) stopt $400 miljoen in een biobrandstof fabriek. Jeffery Immelt de CEO van General Electric wil in 2008 drie miljard dollar investeren in alternatieve energie projecten.

Een aantal sectoren zal extra profiteren van wat wel gezien wordt als een 10 keer grotere waarde creatie mogelijkheid in de komende 15 jaren dan de internet boom met exploderende prijzen van Amazon.com, Google en Netscape

  • Zonne – en windenergie
  • Schone steenkool centrales
  • Kernenergie ( Cameco , Utah Uranium, Uranium One)

Aandelen tips:
Windenergie:
Gamesa Corp.Techno , Spaanse maker van Windmolens , zal flink profiteren van regeringsprogramma’s van landen rond de Middellandse Zee (Spanje, Italië, Griekenland)
Koers 27,10 euro, laatste jaar hoog 36 euro, laag 20,93 euro.

Steenkool Centrales:
Fueltech Inc. (code FTEK), heeft technologie in huis om de 1500 kolengestookte Amerikaanse Energie centrales schoner te maken. Haar technologie kan boilers schoonmaken, verminderd de uitstoot en bezit schoonmaak oplossingen voor de energie bedrijven. Heeft recent in India en China demonstraties gedaan en verwacht daar veel orders van.
Foundation Coal Holdings (NYSE : FCL), koers $58,98, laatste jaar hoog $59,88, laag $30,87.

Zonne energie:
Akeena Solar (Nasdaq :AKNS), is een van de grootste installatiebedrijven van zonnepanelen in Californië. Californië heeft een subsidie programma voor het plaatsen van 1 miljoen zonnedaken, hetgeen werk zal genereren voor een achttal jaren. Met zijn gestandaardiseerde installatie systeem en contracten met de grootste makers van zonnecellen zoals Sunpower, Suntech en Kyocera, zal Akeena Solar maximaal kunnen profiteren van de subsidiestroom. Koers $ 5,82 , laatste jaar koers hoog $16,80 , laag $1,90 .

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *