LADEN

Typ om te zoeken

Is goud irrelevant geworden?

Beleggers Nieuws Goud

Is goud irrelevant geworden?

Volgens Bernanke was goud een relikwie uit het verleden. Niet lang daarna volgde een reactie van Greenspan dat goud nog altijd de basis en hoeksteen van het geldsysteem is en dat de dollar aan die rol niet kan tippen.

Wat is er gaande als twee mensen die dezelfde belangrijke functie gehad hebben elkaar zo keihard tegenspreken?
Belangrijk is om te weten dat Bernanke zijn uitspraak deed toen hij nog FED voorzitter was. Greenspan was al met pensioen toen hij zijn uitspraak deed.
Als goud irrelevant is geworden, waarom hebben dan ook de westerse landen nog altijd hun kluizen vol liggen?
Als goud irrelevant is geworden, waarom is China dan in enorme hoeveelheden goud aan het verzamelen en waarom hebben ze dat geheim proberen te houden?
Men doet het voorkomen alsof goud irrelevant is geworden, maar de daden van de centrale banken laten zien dat goud nog altijd de basis en hoeksteen is van ook het huidige geldsysteem.
Toen Cyprus in de financiële problemen kwam, toen wist het IMF niet hoe snel ze beslag konden leggen op het Cypriotische goud. Met het wegnemen van het goud was het gedaan met de onafhankelijkheid van Cyprus.
Goud maakt vrij, dat geldt voor landen, maar het geldt ook voor particulieren. Uw spaargeld in goud is beter dan uw spaargeld in de munt van het land. Er is maar één ding waar je extra rekening mee moet houden. Goud heeft een wisselkoers en dat kan dus meezitten, of tegenvallen. Irrelevant is goud in ieder geval nog niet geworden. De rol van goud wordt waarschijnlijk komende jaren weer groter nu eigenlijk alle landen via QE programma’s hun munten uithollen.

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *