LADEN

Typ om te zoeken

Ieder uitstel is goed voor banken

Beleggers Nieuws

Ieder uitstel is goed voor banken

Hoe langer de economische crisis voortduurt, des te gunstiger is het voor de grote banken.
Die hebben immers, door hun mogelijkheid om geld te scheppen, alle tijd om nieuwe oplossingen te zoeken voor de problemen die ze ondervinden.

Zo zal een afstempeling van Griekse schulden niet ten koste gaan van Amerikaanse banken. Die hebben namelijk al lang en breed hun exposure afgedekt of zijn al helemaal uit die markt weg.
Wie zijn dan wel het haasje? Europese banken die onder toezicht van regeringen staan en regeringen die de verantwoordelijkheid overgenomen hebben.
Vooral Amerikaanse banken zullen de dans ontspringen. Als ze al Europese schulden hebben, hebben ze die ook afgedekt met put opties in de vorm van CDS.
Als we het economische spel maar kunnen doorspelen zullen de grootste banken weer alle macht naar zich toe trekken. Immers verstrekken ze het geld. Ze hebben ALLE macht over wat wij als geld gebruiken.
Enkele banken hebben daarbij zelfs een behoorlijk grote invloed op de goud en zilver markt.
In 2008 was ik veel te vroeg met het kopen van aandelen van enkele van de grootste banken. Tot mijn schade ging ik zwaar onderuit met Bank of Amerika, Goldman Sachs, Citi Group. Alleen Wells Fargo bleek de schade beperkt te houden.
Nu de markt weer helemaal in handen van de banken komt, moet ik me als belegger afvragen of dan een belegging in “de vijand” niet een betere plek voor mijn geld is dan een belegging in bedrijven die het moeten hebben van een goede economie.
De banken hebben geen goede economie nodig. Die hebben slechts totale zeggenschap over geld nodig en dat is precies wat ze hebben.
Bank of Amerika staat nu op 7 dollar per aandeel. Het zou me verbazen als we over een jaar niet minstens 30% hoger staan. Ik weet niet hoe het met u is, maar 30% vind ik interessant.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *