LADEN

Typ om te zoeken

Hoe we eerlijkere banken krijgen

Beleggers Nieuws

Hoe we eerlijkere banken krijgen

Ik hoop dat u het met me eens bent dat banken een ondersteunende functie binnen de economie zouden moeten hebben, niet zoals nu, een leidende functie.
Misschien bent u het ook wel met me eens dat bankieren weer saai moet worden, waarbij onder andere bankieren, verzekeren en het voor eigen rekening op de beurs handelen uit elkaar getrokken moeten worden.
De vraag is steeds geweest hoe we dat voor elkaar gaan krijgen, want de machtige banken zijn niet van plan om dat gewenste eindplaatje uit zichzelf te creëren.
De oplossing is simpeler dan gedacht.

De enige manier om dat voor elkaar te krijgen is om de banken er toe te dwingen. We hebben dat via de politiek geprobeerd, maar na 4 jaar is er niets veranderd. Dat is dus niet de snelste weg, als het al ooit de juiste weg gaat worden.
Peter Lakeman riep ooit op tot een bankenrun. Dat wil ik niet doen.

Ik roep daarom slechts op om uw (spaar en bank)rekeningen en uw hypotheek en leningen te verplaatsen naar goede banken!
Alleen als u met uw voeten gaat stemmen zult u veranderingen bij de banken voor elkaar gaan krijgen.

Als u uw bankrekeningen aan blijft houden bij de verkeerde banken, dan geeft u daarmee expliciet aan dat u hun handelen akkoord vindt.
U zegt dan in feite dat u hun bonuscultuur prima vindt en dat u het dus prima vindt dat ze een leidende positie in de economie hebben. Als u uw rekening aan blijft houden bij de slechte banken geeft u ze in feite ook aan dat u het prinma vindt dat ze zwaar speculeren met uw geld. Als ze het geld kwijtraken, zoals in 2008 gebeurde, dan betaalt u graag hun falen via de belastingen.
De slechte banken zijn onder andere ABNAMRO, ING, Citibank, BNP Paribas, HSBC, KBC, Société Generale, Dexia, Deutsche Bank, SNS en zelfs in feite de Rabobank. Ook die heeft een enorme tak in Engeland bedoeld om via derivaten enorm te speculeren op de beurzen. Wilt u dit soort banken veranderen, dan zal dat via uw voeten moeten. Haal uw geld er weg! Liefst vandaag nog.
Ze speculeren met uw geld en ze roven het via persoonlijke bonussen die gebaseerd zijn op enorme risico’s die ze met uw geld nemen.

Wilt u een rekening bij een goede bank openen?

Kijk, als u een onderneming heeft met meer dan 30 miljoen omzet per jaar, bijvoorbeeld eens naar het Zweedse Handelsbanken dat ook in Nederland en België actief is. Helaas niet op iedere hoek een kantoor, maar hoe vaak gaat u als grote ondernemer bij uw bank nog naar binnen?
Er is ook een beperkte mogelijkheid om particuliere klanten te bedienen, maar helaas slechts met twee producten. Hypotheken groter dan 350.000 euro en deposito’s groter dan 100.000.
Ze durven het nog niet aan om de ‘gewone’ ondernemer en particuliere klant te bedienen.
Feit is dus dat we momenteel in grote getale niet rijk genoeg zijn om ons een goede bank te kunnen veroorloven…
Zijn er naar uw idee andere banken die wel ‘goed’ zijn EN ons echt bankieren kunnen aanbieden? Ik hoor het graag.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *