LADEN

Typ om te zoeken

Hoe gaan we rijk worden?

Beleggers Nieuws

Hoe gaan we rijk worden?

Het is bijna ieders wens om ‘rijk’ te worden. Het grote verschil tussen mensen is wat een ieder als ‘rijk’ beschouwd.
Zekerheid, geluk, gezondheid en geld. Daarmee hebben we de verschillende elementen waarschijnlijk wel te pakken.
Laten we ons even in dit artikel beperken tot geld… Hoe gaan we rijk in geld worden?
Belangrijk is te weten dat er niet veel voor nodig is om u rijk te voelen. Als u per maand een euro meer overhoudt dan u nodig heeft, bent u rijk.
In mijn presentaties hoor ik op dat punt vaak de ‘ja maar’. Ja maar, ik wil een groot pensioen opbouwen. Prima. als je aan het eind van de maand ONDANKS de opbouw van je grote pensioen een euro overhoudt ben je rijk…

Het punt is dat er mensen zijn die zich arm voelen omdat ze gisteren bedachten dat ze rijk wilden worden en zich realiseren dat ze dat vandaag financieel gezien nog niet zijn. Ze willen in een maand tijd financieel onafhankelijk zijn. Een vrij onrealistisch beeld.

Belangrijker is om eerst iedere maand wat over te houden en vanuit dat gegeven een vermogen op te bouwen.
Te vaak doet men dat een tijdje, maar gaat het opbouwen van het vermogen ze niet snel genoeg. Dan wordt er vervolgens gestunt en gaat het vermogen verloren in een gokje, in speculatie.

Mijn persoonlijke ervaring is dat ik rijk werd toen ik structureel steeds voor zekerheid ging. Goud en zilver, aandelen van structureel rijke bedrijven.
Vooral die laatste aandelen staan niet allemaal op winst op dit moment. Hoogst irritant, maar de bedrijven zijn structureel winstgevend, ik hoef die aandelen nu niet te verkopen. Ik koop er gewoon af en toe aandelen tegen een lagere koers bij.

Rijk worden is een zaak van lange adem. Iedere dag een paar euro. Mijn persoonlijke ervaring is dat ik in tien jaar tijd alles bereikte wat ik wilde bereiken. Blijkbaar had ik mijn doelen te laag gesteld… Tien jaar eerder had ik vrijwel niets meer, nu mag ik regelmatig lezers van deze nieuwsbrief verwelkomen in mijn eigen kantoorruimte naast mijn prachtige huis.

Mijn advies, ga niet voor de snelle winst, maar ga voor degelijke, maar gestage groei en wees niet bang om onderweg op verlies te staan als je een aandelenpositie hebt ingenomen. In de goede bedrijven maakt dat niet uit. Dat trekt wel weer bij en je kan bij goede bedrijven altijd middelen. Ik ben daar niet vies van of bang voor. Blijkbaar ziet de markt op dat moment even de kracht van die structureel winstgevende bedrijven niet. Ik ben niet te beroerd een gekregen kans dan te benutten, ook als ik op een al eerdere positie op verlies sta.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *