LADEN

Typ om te zoeken

Het deposito garantie stelsel gebruiken

Beleggers Nieuws

Het deposito garantie stelsel gebruiken

Stel even, u vindt het maar waanzin om geld naar het buitenland te sturen, maar u beseft ook dat meer dan 100.000 op één bank aan spaargeld aanhouden net even iets te veel van het goede is.
Dan is er een te overwegen alternatief.
Gisteren is door een lezer contact opgenomen met DNB. Er werd gesproken met een medewerker wiens naam ik heb, maar die ik niet zal publiceren.
Die medewerker gaf aan dat de Rabobanken vanuit hun coöperatieve opzet een 160 tal aparte bankvergunningen hebben en dus ook 160 keer apart meetellen voor het depositogarantie stelsel.
Als u dus bij verschillende Rabobanken rekeningen opent (let op, sommige Rabobanken hebben wel filialen die onder dezelfde bankvergunning vallen) kunt u meerdere keren gebruik maken van het depositogarantie stelsel.
Ik ga er toch een waarschuwing aan hangen.
Allereerst ga ik er vanuit dat de 100.000 euro per bank niet zo zal blijven. Het gaat minder worden in de toekomst.
Ten tweede is ook de Rabobank stevig in de problemen gekomen de laatste jaren. Deze bank heeft ook een enorme portefeuille aan hypotheken lopen en ook daar staat een groter wordend deel van onder water. De kans bestaat daadwerkelijk dat het garantiestelsel dus een keer gebruikt moet worden.
Ten derde bestaat de kans dat DNB haar standpunt onder politieke druk gaat veranderen en dat met terugwerkende kracht de Rabobanken bij problemen van de bank alsnog als één gelden.
Ik zelf zou geen enorme hoeveelheden spaargeld aanhouden en zeker al niet alleen in Nederland.
Het is dus leuk dat de Rabobank meer mogelijkheden biedt dan ING en ABNAMRO, maar het is wat mij betreft vooral een theoretisch verhaal. Wie tonnen spaargeld heeft moet eens ernstig bij zichzelf te rade gaan waar men eigenlijk mee bezig is. Het kost 2 tot 3% per jaar aan inflatie en belastingen. Gekkenwerk is dat.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *