LADEN

Typ om te zoeken

China harkt goud bijeen

Goud

China harkt goud bijeen

Terwijl het westen het goud van de centrale banken uitleent, verpand of anderszins verstrekt aan anderen, is China een heel andere strategie aan het volgen. Het land is op dit moment al de grootste producent van goud en geen gram daarvan gaat naar het buitenland.
Daarnaast is China overal vandaan goud aan het verzamelen.
De leiders van China zijn blijkbaar van mening dat goud nog altijd veilig is en ik moet toegeven, ik denk dat ze gelijk hebben.
Goud is al duizenden jaren de basis van het geldsysteem. Deze basis is begin jaren zeventig losgelaten omdat Amerika de oorlog in Vietnam niet meer kon betalen met ‘echt’ geld.
Het feit dat we al sinds die tijd in feite met nepgeld kunnen leven is opmerkelijk. Het is nu zelfs zo dat veel mensen denken dat we nooit meer ‘echt geld’ nodig zullen hebben. Dat we altijd met dit verzonnen bedrog geld kunnen gaan leven.
Ik denk dat het valse hoop is. Het vertrouwen in de uitgever van het geld zal niet zo groot blijven als dat het nu is.
Er hoeft niet zo heel veel te gebeuren om het vertrouwen aan het wankelen te krijgen. En als eenmaal het vertrouwen weg is, dan is het einde zoek en uiteindelijk zal men geld eisen dat weer vertrouwd kan worden. Al duizenden jaren ging de mensheid keer op keer terug naar goud. De kans dat dat patroon dus weer gevolgd zal worden is groot.
Daarmee zeg ik niet dat er DUS een terugkeer naar de oude vertrouwde goudstandaard gaat komen. Wel kan het zijn dat goud weer een rol gaat spelen in de basis van een nieuw geldsysteem.
Helaas zal het pas gebeuren NA een totale crash van het huidige geldsysteem. De huidige uitgevers van geld zijn enorm machtig en rijk geworden dankzij het bedrog. Hun machtsbasis gaan ze niet zo maar weggeven. China begrijpt dat NA een ineenstorting de kans groot is dat goud de nieuwe basis zal vormen. Als dus de dollar valt, dan is China per direct het machtigste land in de wereld. DAT is waar China naar toe werkt. Amerika is niet meer in staat om de beweging te keren. Het is nog slechts in staat om te proberen het moment dat het gaat gebeuren uit te stellen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *